Служителите по сигурността на Хийтроу ще стачкуват почти всеки уикенд

...
Служителите по сигурността на Хийтроу ще стачкуват почти всеки уикенд
Коментари Харесай

Стачка в Хийтроу ще затруднява полетите на 60 000 пътници всеки уикенд до август

Служителите по сигурността на Хийтроу ще стачкуват съвсем всеки уикенд това лято. Повече от 2000 служащи в лондонското летище ще стачкуват 31 дни от юни до август поради спор за възнаграждение, заяви The Guardian.

Служителите по сигурността на летище Хийтроу ще стачкуват 31 дни това лято, откакто синдикатите от “Unite “ оповестиха нови дейности против ниското възнаграждение. Повече от 2000 чиновници ще стачкуват, засягайки съвсем всеки уикенд от юни до август - нещо,което синдикатите разказват като „ огромна ескалация “.

Досегашните стачки бяханасочени към Терминал 5, употребен от British Airways. Авиокомпании, в това число Virgin Atlantic, Emirates, Qatar, United, American и Delta, към този момент могат да бъдат наранени, защото личният състав на Терминал 3 се причислява към стачката.

Само през терминал 5 за 2021 година са минали 10 милиона и половина пасажери от над 90 000 полета, по данни на летището. Средно значи, че над 57 000 души на уикенд минават през терминала.

Хийтроу се оправя с сходни стачки през последните седмици, в това число по време на празниците за Великден и май, без обилни разстройства за пасажерите. Разпространението на разногласието и продължителността може да се окажат по-сериозен тест за ресурсите на летището и желанието на други чиновници да се намесят.

Генералният секретар на Unite, Шарън Греъм, споделя: „ Unite уведомява Хийтроу, че стачните дейности на летището ще продължат, до момента в който не предложи заслужено възнаграждение на своите служащи. “ Тя споделя, че летището е „ объркало целите си “. „ Това е необикновено богата компания, която това лято чака големи облаги и положително възнаграждение на мениджърите. Освен това се чака да изплати големи дивиденти на акционерите, само че служащите му едвам свързват двата края и получават доста по-ниско възнаграждение от служащите на други летища. “

Служителите по сигурността са отхвърлили предложение за възнаграждение от 10,1%, като синдикатът акцентира, че заплатите са спаднали с 24% от 2017 година насам, с нови контракти, издадени по време на пандемията Ковид. Говорител на Хийтроу споделя: „ Пътниците могат да бъдат сигурни, че ще създадем всичко допустимо, с цел да сведем до най-малко спирането на стачката, с цел да могат да се насладят на мъчно извоюваните си летни ваканции. “

„ Unite към този момент се опита и не съумя да наруши активността на летището с ненужни стачки в някои от най-натоварените ни дни и ние продължаваме да построяваме нашите проекти за отбрана на пътуванията по време на бъдещи дейности. “ Преговорите ще продължат, споделя Хийтроу.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР