Служителите от УМБАЛС Пирогов излязоха за шести път на протест

...
Служителите от УМБАЛС Пирогов излязоха за шести път на протест
Коментари Харесай

Протестиращите пироговци се срещнаха с Балтов

Служителите от УМБАЛС " Пирогов " излязоха за шести път на митинг против управлението на заведението. И този път медици, медицински сестри и личен състав от болничното заведение се оповестиха срещу водената от управлението политика и плануваните структурни промени в заведението.

Протестът през днешния ден обаче е протекъл по-различно. Протестиращите са се срещнали и са съумели да беседват с шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов, заяви БНР.

Доц. Стоян Сопотенски от " Пирогов " заключи диалога сред протестиращи и управление. По думите на Сопотенски спомагателното материално стимулиране на чиновниците за месец октомври ще бъде изплатено на 22 декември.
Относно панираните структурни промени и заявките за преназначаване на краткотрайни трудови контракти той уточни, че управлението е дало обещание още на следващия ден да излезе със заповед, с която това нещо да бъде анулирано.

Въпреки срещата с управлението, медиците бяха безапелационни, че протестните дейности ще продължат до момента в който министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев не се благоволи да организира диалог с тях.

Припомняме, първият митинг на чиновниците на " Пирогов " беше на 5 декември. Тогава те желаеха оставката на шефа на заведението проф. Асен Балтов.

На идващия ден, 6 декември, по време на втория митинг, недоволстващите показаха и претекстовете си за желаната оставка. Припомняме тези претекстове без редакторска интервенция:

1. Стихийни и недомислени дейности и Заповеди на изпълнителния шеф, нарушаващи естествения темп, влошаващи работната конюнктура, което предстоящо води до изчерпващото се самообладание на личния състав. Визираме " Структурни промени ", които се показват в смяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква слагане при шестмесечен изпитателен период на работа на лекари с потвърдени професионални качества. Подобно деяние на първо място е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм за избавяне от " неуместните ".

2. Скандални назначения и безпричинно раздуване на административни длъжности с високи трудови хонорари за сметка на медицински чиновници, свързани директно с лечебния развой. (пример от последните дни: назначение на зам. шеф по административна активност - началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в това време болничното заведение разполага с Директор Дирекция административни дейности).

3. Некомпетентно ръководство с уклончиви мениджърски похвати на болничното заведение, отразено в прогресиращо неприятните финансови резултати за последните осем месеца от ръководството на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло изчезнала кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари експерти, хабилитирани лица и експерти по здравни грижи.

5. Прилагането на недобри медицински практики води до боязън и демотивация измежду личния състав в така и така напрегнатото всекидневие, нарушават се съществени правила на работа по стандарти с следващо съмнение от страна на пациентите и понижаване на техният приток към болничното заведение.

7. Ежедневни са опитите за редовно нарушение на трудово-правни разпореждания, касаещи трудово-правни връзки със чиновниците.

8. Създаване на извънредно огромно напрежение измежду лекарите-специализанти, поради правене на месечен график с наряди не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна причина за загуба на млади фрагменти. Считаме тази обстановка за неприемлива. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР