Служителите от поколението Z имат тотално различни отношения с работодателите

...
Служителите от поколението Z имат тотално различни отношения с работодателите
Коментари Харесай

Поколението Z постоянно се оглежда за нова работа

Служителите от поколението Z имат тотално разнообразни връзки с работодателите си спрямо другите генерации преди тях. Отдавна отминаха годините, в които хората се задържаха в една компания през цялата си 40-годишна кариера, а съгласно настоящи проучвания младежите, родени сред 1997 и 2012 година, ежедневно търсят нова работа.
Според изследване на Oliver Wyman, интернационална консултантска компания, 62% от представителите на тази генерация се оглеждат или пасивно търсят нова работа, което прави задържането им предизвикателна задача за работодателите.
Поколението Z към този момент съставлява към 15% от работната мощ в Съединени американски щати и Обединеното кралство, а прогнозите са, че до 2031 година този дял ще нарасне на 31%, доближавайки се по дял само до представителите на Милениалите. 
Важен фактор, водещ до дейното търсене на нова работа от Поколение Z, е съществуващата икономическа неравнопоставеност сред генерациите. Това укрепва желанието им да намерят различни благоприятни условия, които да им обезпечат по-добро заплащане. Въпреки изказванията им, че са лоялни към своя шеф, 70% от тях не стопират да се оглеждат за нова работа, а 45% работят по нещо странично, официално или неофициално. 
Една от главните аргументи да работят по този метод, съгласно 35% от интервюираните Z представители, е непрекъснатата неизясненост и неустановеност към опциите за развиване в компанията, за която работят.
37% се усещат незадоволително заплатени за часовете, които работят, спрямо 29% от работещите, които не са представители на Z. Особено за дамите е открито, че вероятността да изоставен работа в търсене на по-добро заплащане е с съвсем 60% по-голяма от тази при Z мъжете.
Освен че непрекъснато търси по-добро възнаграждение, младото потомство желае и да се пенсионира по-рано. Идеалната възраст, съгласно тях, е поразително ниска - 54 години. Все отново множеството от тях осъзнават, че действително няма по какъв начин да се пенсионират преди да навършат 60 години.
Поколението Z е значимо да бъде следено. Техният индивидуализъм, еластичност и упоритости ще оказват въздействие върху метода, по който бизнесите и работодателите се приспособяват към новите провокации на работната среда. Начинът, по който те желаят да работят, ще става все по-голям за работодателите, с цел да ги задържат на работното място.> Economic.bg
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР