Служителите от Изпълнителната агенция Борба с градушките“ и други структури

...
Служителите от Изпълнителната агенция Борба с градушките“ и други структури
Коментари Харесай

Служители в Агенция „Борба с градушките“ готвят протест заради ниски заплатите

Служителите от Изпълнителната организация „ Борба с градушките “ и други структури в системата на земеделието приготвят протестни дейности за началото на 2024 година , в случай че не бъдат обезпечени средства за растеж на заплатите им . Това стана ясно след изказванията на ръководителя на Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието към КНСБ, Валентина Васильонова.

Въпреки извършените досега редица договаряния и митинги, работещите в разнообразни организации, свързани със земеделието, показват неодобрение от недооценяването на техния труд и упорстват за усъвършенстване на заплатите си. Особено мощно недоволството се показва в Изпълнителната организация „ Борба с градушките “, която се смята за непоколебима в този въпрос.

Председателят на Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието съобщи пред „ БНР “:

„ Хората няма да се откажат от своя напън. Мога изрично да кажа, че както постоянно Изпълнителна организация „ Борба с градушките “ са непоколебими и в случай че те не видят изпълнени обещанията, които си дадохме неведнъж, и от политици включително, и от министър – че един ракетострелец ще получава чисто най-малко 1100 лв., а един висококвалифициран експерт с висше обучение ще получава най-малко 1400-1500 лв., те няма да отворят сезона. “

Надеждите на чиновниците са свързани с идното систематизиране по специфична методика на близо 300 милиона лв., които ръководещите предвидиха за превъзмогване на несъответствията в структури в администрацията. Синдикалните водачи мощно упорстват да вземат участие в направата на методиката , защото те смятат, че най-добре схващат несъответствията на работните места и могат да допринесат за реализиране на заслужено нарастване на заплатите .

Времето ще покаже какви ще бъдат резултатите от идните протестни дейности и дали ще бъдат реализирани мечтаните усъвършенствания в заплатите на чиновниците в Агенция „ Борба с градушките “ и обвързваните структури в земеделието. Надеждите са, че настояванията им ще бъдат задоволени.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР