Служителите от дирекция Управление на сигурността и контрол на обществения

...
Служителите от дирекция Управление на сигурността и контрол на обществения
Коментари Харесай

Проверяват за разлепени на непозволени места предизборни плакати

Служителите от дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред “ към Община Варна правят инспекции по отношение на сложени в нарушаване пропагандни материали за състоялите се парламентарни избори за 48-ото Народно заседание. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация, пише .

Според Избирателния кодекс партиите, обединенията и инициативните комитети в 7-дневен период след изборния ден би трябвало да отстраняват поставените от тях пропагандни материали.

Ще бъдат изпратени напомнителни писма до партиите, а след приключване на периода, в случай че има нарушавания, същите ще бъдат глобени.

Към момента не са постъпвали сигнали и тъжби от жители във връзка непочистени плакати и други рекламни материали от предизборната акция.

Съвсем нерядка панорама след осъществяване на предишни избори са партийни плакати, разлепени по трансформатори, стени на блокове и други непозволени места, оставайки по този начин надалеч, откакто вотът се е състоял. Този път, най-малко в централната част на града, няма доста места, където сходно нарушаване да прави усещане, сподели инспекция на Moreto.net.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР