Служителите на затворите протестират вече от 13 години, но без

...
Служителите на затворите протестират вече от 13 години, но без
Коментари Харесай

Служителите на затворите готвят нов протест

Служителите на пандизите стачкуват към този момент от 13 години, само че без резултат

Служители на всички затвори и арести в страната, подкрепени от чиновниците на Пожарната, организираха следващият митинг през днешния ден.

Това заяви за  Ясен Тодоров, ръководител на Синдиката на чиновниците в пандизите в България. На митинга не е участвал нито представител на Министерството на правораздаването, нито на Групово дело “Изпълнение на наказванията “. От през днешния ден започва и подписка, която ще бъде входирана до министър-председателя и президента. " Същевременно стартира и подготовка на нов митинг, който ще бъде пред Министерски съвет, или пред Президентството ", заяви още Тодоров.

Представители на синдикалната организация в понеделник отпътуват на конгрес в Румъния, където ще вземат участие съвсем всички синдикати на пандизите в Европа.

" Там ние ще представим нашите проблеми - по какъв начин не е решен разговора, по какъв начин се потъпкват синдикални права, по какъв начин са правени инспекции против членове на УС на синдикатите от страна на Инспектората на Министерството на правораздаването, по какъв начин се борави с анонимни сигнали по отношение на нас. Ще засегнем и другите проблеми - корупция, кадровата политика в Министерството, за изискванията на труд, дървениците, които ядат сътрудниците и може би и публичните поръчки. Нашето мнение е, че макар, че има 21 публични поръчки, които са дадени на прокуратурата и човек, който е отхвърлен от работа поради това, за нас това е едно замитане на казуса. Реално изгоря един бушон. А не се потърси отговорност кой е назначил този човек и кой го е упълномощил да подписва тези публични поръчки. Проблемите си стоят, а те прибавиха и нов, който да нагнети това напрежение и действително митингът беше резултат от тяхната активност досега ", уточни Ясен Тодоров. " Лошото за нас е, че нямаме министър с явен мандат. Този министър не е определен от никой, той ни е натрапен. Считаме, че изобщо не е осведомен с естеството на работата. Обикаля пандизите и харчи обществени средства, намира се с началниците на пандизите и твърди, че знае какво желаят чиновниците на пандизите, а то не е по този начин ", сподели още Тодоров. Той напомни, че митингите им датират от 13 години и не могат да се преброят. Това ще е 6-ти, или 7-ми митинг.

" Имахме и национални, и по места, и палатков лагер. За времето, с което това политическо управление разполагаше, можеха да решат проблемите, само че те не го направиха. Възобновиха някакъв проект за промяна, на процедура беше зачертан предходният проект на предходния политически кабинет, взеха решение да се откажат от всичко, поето като курс. В същото време задават нов звук с премахването на този режим на работа, като настояват, че това е вписано в този проект. На нас не ни дават проекта да се срещнем, а те нямат ясна концепция за готвената промяна. Те не са направили разбор до какво ще докара това ", сподели още Ясен Тодоров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР