Служителите на затворите протестираха символично пред работните си места с

...
Служителите на затворите протестираха символично пред работните си места с
Коментари Харесай

Протестът на надзирателите: Няма хора, имаме по 180 дни отпуска

Служителите на пандизите стачкуваха алегорично пред работните си места с гледище за равнене на възнагражденията в бранша „Сигурност“ и индексиране на заплащанията им съгласно инфлацията.

И в деня на митинга продължи разговорът сред синдикалните им представители и Министерството на правораздаването.

Назначаването на още надзиратели, обществени служащи, медицински лица и промяна в бранша са другите претенции, които напомня Емил Велков – ръководител на Синдикалното сдружение на работещите в Централния софийски затвор, са сложени на вниманието на поредност от министри на правораздаването в продължение на 13 години: „Водим диалози, дават обещание и в последна сметка нищо не се получава и по тази причина настояванията толкоз години са ни едни и същи. Всяко ново държавно управление стартира с разбори, и от нула на нула, и в последна сметка не стигаме до никъде“.

Заради неприятните условия на труд и ниското заплащане искащи да работят в системата на пандизите съвсем няма. 

Това пък води до текучество и рискова смяна в съотношението осъдени-надзиратели, предизвестява синдикалният водач на пандиза във Враца Иван Тошев:

„Около 500 индивида ни е общата численост, а надзорният състав е стотина души. На един наряд 13 индивида сме вътре в целия затвор. Представете си, в случай че тези 200-300 души вътре се надигнат, дали ние ще можем да се оправим с тях“.

Освен опасност за сигурността им, от кадровата необезпеченост следват и други проблеми: „И по тази причина се натрупва ексклузивен труд. Постоянно са на работа сътрудниците, няма почивки. Да не приказваме за отпуските. Имаме по 180 дни отпуски в някои от поделенията, където са по-малко хора“ – споделя Емил Велков, ръководител на синдикалното сдружение в най-големия затвор в страната – Централния софийски затвор.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР