Служителите на затвора в Бобов дол ще протестират днес в

...
Служителите на затвора в Бобов дол ще протестират днес в
Коментари Харесай

Служителите на затвора в Бобов дол протестират днес

Служителите на пандиза в Бобов дол ще стачкуват през днешния ден в 9.00 часа.Исканията на синдиката на чиновниците в пандизите в България   са 20%  скок на заплатите, нарастване на щатната бройка и равнене на сумата за характерните условия на труд с тази в Министерство на вътрешните работи.
 
„ Ще се включат хората, които са свободни от наряд.Ще стартираме да завеждаме каузи за дискриминация, каузи за положен и неуреден ексклузивен труд ”, съобщи Георги Стоянов, член на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците на пандизите в България и член на организацията в Бобов дол.
 
 Подписка на чиновници с искане държавните институции да не остават безучастни очевидци на общественото напрежение в пандизите и за предприемане на незабавни дейности, с които да се подсигурява възобновяване на обществената правдивост в Сектор „ Сигурност “ върви от през вчерашния ден.

Само за ден са събрани над 1300 подписа на служащи и чиновници в подразделенията на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “. Подписката ще бъде отворена до 21 март, след което ще бъде изпратена до Министерски съвет, Министерството на правораздаването, Народното събрание и до Вера Йоурова, комисар на Европейски Съюз по въпросите на правораздаването, потребителите и равенството сред половете.

Петицията, която е инициирана от Синдикат на чиновниците в пандизите в България желае равнене на възнагражденията на чиновниците в двете дирекции с останалите служби в бранша за сигурност, увеличение на броя на чиновниците и възстановяване на изискванията на труд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР