Служителите на Топлофикация-Сливен“ излязоха на протест в подкрепа на колегите

...
Служителите на Топлофикация-Сливен“ излязоха на протест в подкрепа на колегите
Коментари Харесай

И служителите на „Топлофикация – Сливен“ излязоха на протест

Служителите на „ Топлофикация-Сливен “ излязоха на митинг в поддръжка на сътрудниците си от „ Марица-изток “. За малко те затвориха бул. „ Банско шосе “ и част от кръговото кръстовище и направиха поръчка на следващия ден да затворят подбалканския път София- Бургас в региона на село Тополчане в ранния следобяд, заяви БНР.

Енергетиците оповестиха, че сливенската топлоцентрала също е на въглища и в случай че бъде спряна, ще зародят два огромни казуса за Сливен – 300 фамилии ще останат без прехранване, а също и обслужващите ТЕЦ-а компании, а близо 15 хиляди частни клиенти, детски градини, учебни заведения, лечебни заведения, институции и обществени заведения без парно отопление.

Директорът на Топлоелектрическа централа Сливен инж. Павлин Костов разгласи, че централата последователно се модернизира и желанието е да се премине от въглища към различни горива, само че има закъснение на темповете.

„ Преминаването към друго гориво е път, по който ние сме тръгнали, само че той се забави поради войната в Украйна. Трябват ни време и средства, които не можем да набавим от през днешния ден за на следващия ден “.

Работниците оповестиха, че държавното управление ги лишава от бъдеще.

Утре сред 13.00 и 13.30 часа енергетиците от Топлоелектрическа централа Сливен ще затворят основния път София – Бургас на кръговото на село Тополчане, само че не оповестиха какъв брой време ще бъде затворен секторът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР