Служителите на ТЕЦ Марица 3“ излизат на протест в столицата.

...
Служителите на ТЕЦ Марица 3“ излизат на протест в столицата.
Коментари Харесай

Работници от тецовете излизат на протест в София

Служителите на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ излизат на митинг в столицата. Те са недоволни от решението на Министерския съвет централата, която обезпечава препитанието им, да бъде затворена. Топлоцентралата спря работа на 21 април. Мотивът – замърсява въздуха.

Протестът им в четвъртък беше анулиран след няколко спорни заповеди, издадени от министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково. Днешният митинг е плануван за 13:00 часа и ще бъде по-мащабен, защото ще имат поддръжката на чиновници от други ТЕЦ-ове в страната, заяви юрисконсултът на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ Юлиян Семерджиев.

„ В 13.00 часа протестиращите ще тръгнат по „Лъвов мост“ и се чака към 13:15 часа да са пред Министерство на околната среда и водите. Близо 2000 души са декларирали присъединяване в мероприятието от Стара Загора, Гълъбово, Раднево, Перник, Кюстендил и Бобов дол. Те също са недоволни от изявлението на министър Сандов, че и други централи в страната са извършители “, изясни той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР