Служителите на столичното метро излизат на протест в петък, 15

...
Служителите на столичното метро излизат на протест в петък, 15
Коментари Харесай

Столичното метро - на протест на 15-и март заради ниските заплати

Служителите на столичното метро излизат на митинг в петък, 15 март. Причината - ниските заплати в градския превоз и опасенията им, че постигнатото на 26 февруари съглашение за нарастването им няма да бъде спазено.

Добрата вест за столичани е, че става дума за митинг, а не цялостна стачка - и столичното метро няма да стопира да работи.

Директорът на " Метрополитен " Стоян Братоев увери, че нарастване на заплатите ще има. Споразумението, подписано сред кмета на София Васил Терзиев и управлението на сдружението, има за цел да обезпечи заслужено систематизиране на средствата за служащите и чиновниците, само че то дава обещание 15% повече пари за фонд заплати, не 15% нарастване на всички заплати.

Председателят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов обаче изрази загрижеността на чиновниците, че съглашението може да не бъде изпълнено в първичната си форма, което води до неравномерно систематизиране на възнагражденията. Все още не е решено дали ще има растеж от 15% завсички чиновници на " Метрополитен ", или то ще е в този % единствено за тези с по-ниски заплати.

Братоев изясни, че би трябвало да се пренаправи напълно нова система за заплатите в сдружението, в което работят 1800 души. И призна, че горният въпрос още се разисква.

Среща сред синдикатите и управлението на " Метрополитен " е планувана за 15 март в 11:30 часа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР