Служителите на службата по Контрол на общоопасните средства (КОС) и

...
Служителите на службата по Контрол на общоопасните средства (КОС) и
Коментари Харесай

Проверяват пиротехнически изделия

Служителите на службата по Контрол на общоопасните средства (КОС) и специалисти от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) правят инспекции на пиротехнически произведения в страната . Целта на инспекциите е да се откри дали предлаганите произведения подхождат с условията за сигурност.

До в този момент са осъществени 303 взаимни инспекции за качеството и годността на пласираните в комерсиалната мрежа пиротехнически произведения . При инспекциите са открити 25 продукта, които не подхождат на условията за сигурност. Това съобщи на брифинг основният шеф на Групово дело " Контрол на пазара " към ДАМТН Мирослав Йотов.

Йотов изясни, че са издадени заповеди за прекъсването от разпространяване на 3 типа фойерверки, които са с нарушена опаковка . По думите му инспекциите са посочили спад на нарушаванията спрямо предходната година. Той заключи и че подхванатите превантивни дейности дават своя резултат - потребителите към този момент имат построена вярна просвета за използването на пиротехника.

Проверките се реализират по празниците, тъй като в този момент е най-засилено търсенето и предлагането на такива произведения.

 Пиротехниката не е играчка, напомня Министерство на вътрешните работи
Пиротехниката не е играчка, напомня Министерство на вътрешните работи

Министерство на вътрешните работи поучава по какъв начин да използваме пиротехниката безвредно

Министерство на вътрешните работи напомня главните правила за потребление на пиротехнически произведения - пиратки и фойерверки:

Забранено е потреблението на пиротехнически произведения в транспортни средства, наоколо до леснозапалими материали и в регионите на здравни, образователни и обществени заведения, храмове и манастири.

Не използвайте очевидно развалени пиротехнически произведения или такива с изминал период на годност; Не нарушавайте целостта на изделията, не правете опити за тяхното делене или съединяване; Не предоставяйте пиротехнически произведения на деца по никакъв мотив, а при приложимост спазвайте указаните наложителни безвредни отстояния от други хора; Не използвайте фойерверките на закрито или в стъклени или железни контейнери; Задържането в ръка на възпламенени бомбички, пиратки и фойерверки или наоколо до лицето и косата могат да провокират местни изгаряния и контузии, натискането им с крайник също може да бъде опасно; Не използвайте самоделно направени фойерверки; Ако при приложимост, пиротехническото произведение не се възпламени, оставете го настрани и изчакайте към 15 минути, след което го залейте с вода; Препоръчваме, когато употребявате пиротехнически произведения да разполагате с вода или пожарогасител, които да употребявате при вероятно зародил пожар; Погрижете се пиротехническото произведение да е сложено върху твърда, равна повърхност; Бъдете деликатни, в случай че има мощен вятър; Не пушете до момента в който пренасяте пиротехническите изделия; Никога не насочвайте и не хвърляйте фойерверките към хора или животни; Четете и спазвайте инструкциите за приложимост, изписани върху пиротехническото изделие; Не се предлага използването на алкохол, когато употребявате пиротехнически произведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР