Служителите на РЗИ - София изнемогват и имат нужда от

...
Служителите на РЗИ - София изнемогват и имат нужда от
Коментари Харесай

Столичната РЗИ изнемогва, търси доброволци

Служителите на РЗИ - София изнемогват и имат потребност от доброволци, които да оказват помощ в епидемиологичните изследвания. Това сподели пред Нова телевизия доктор Инна Балабанова, която е шеф на дирекция " Обществено здраве " в СРЗИ. Тя показа, че обстановката в София е много тежка. Постоянно чиновниците излизали в болничен. Когато един оздравява, се разболява различен, показва Балабанова.

По думите ѝ целият запас на СРЗИ е мобилизиран в битката с COVID-19. " Категорично силите не ни стигат. Търсим доброволци, които да ни оказват помощ в епидемиологичните изследвания. Те ще би трябвало да се обаждат на хората и да обясняват по кое време човек е получил позитивна проба, има ли контактни и кои са те, за тях има 10 дни карантина ", добави тя.
 РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ
Екипи на РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ, откакто от среднощ влезе в действие условието за притежав...

Инна Балабанова показа, че към 30 души са откликнали на апела за помощ. Тя показа, че нейните чиновници, които са общо 25 души, работят непрекъснато, даже и през уикенда. Те вършат епидемиологични изследвания, карантинират, дават наряди и вървят на инспекции.

Тя се надява от другата седмица обстановката да се усъвършенства, само че това са единствено прогнози. " Всеки ден моите екипи обикалят с полиция в огромни молове, вериги, заведения. В петък бяхме на нощна инспекция по нощните заведения ", посочи Балабанова.

Сподели и за чудноват случай от инспекциите. Докато проверяващите сканирали документа на чиновник в заведение, негова колежка му изпратила SMS, в който показва, че се е скрила в склад и моли да й заяви по кое време инспекцията е завършила.

По думите ѝ са заварили доста добра организация. " Ние ревизираме документите и с валидатор, освен документа на хартия. Ако през първите дни налагахме актове, то в този момент всички са изрядни ", добави Балабанова.
 Търсят доброволци за РЗИ - София Търсят доброволци за РЗИ - София
Здравните управляващи у нас са на лимита на силите си. В пика на болестта от Регионалната здравна ревизия търсят доброволци. Зорница Дими...

" В момента вървят разисквания дали да се признава съществуването на антитела. Според мен в действителност би трябвало да бъде потвърдено, че този човек е безвреден за другите. Тази тематика би трябвало да се съветва с научния потенциал, които да кажат дали да се признават антитела и за какъв брой време ", разясни Инна Балабанова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР