Служителите на Регионалната здравна инспекция в Пловдив излязоха на протест

...
Служителите на Регионалната здравна инспекция в Пловдив излязоха на протест
Коментари Харесай

Служителите на РЗИ в Пловдив излязоха на протест, искат достойно заплащане

Служителите на Регионалната здравна ревизия в Пловдив излязоха на митинг през днешния ден. Лекари, лаборанти и здравни инспектори поддържаха своите сътрудници от цялата страна, които са недоволни от обидно ниското възнаграждение.
Прочетете още
„ Разочаровани сме от цялостното отношение към нас. От самото начало ние се борим с пандемията от COVID-19, на първа линия сме, работихме изключително. В същото време заплатите, които получаваме, не дават отговор на осъществяваната от нас работа. Затова и доста сътрудници напуснаха, а искащи да заемат свободните позиции няма ”, разясниха пред TrafficNews протестиращите. И показаха, че месечните им хонорари са малко над минималната заплата.

„ Заплащането ни е безусловно неприлично за тази служба и за високите условия и отговорности, които имаме ”, допълват чиновниците на РЗИ.



Те се усещат афектирани от думите на служебния министър на опазването на здравето, че са единствените, за които няма законов механизъм за увеличение на заплатите. Вчера Асен Меджидиев сподели, че се търси метод за отплата и се договаря с Министерството на финансите.

Работещите в здравната ревизия упорстват месечното им заплащане да бъде увеличено с сред 30% и 50%. Те ще излизат на митинг всеки ден, до момента в който настояванията им не бъдат чути.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР