Служителите на реда във Франция задържаха 150 души по време

...
Служителите на реда във Франция задържаха 150 души по време
Коментари Харесай

Макрон свиква кризисния щаб заради вълна от нощни безредици във Франция

Служителите на реда във Франция задържаха 150 души по време на вълна оат нощни вълнения, заяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин. Безредиците са породени от гибелта по-рано тази седмица на 17-годишен юноша, който работел като снабдител. Той беше прострелян от полицейски чиновници в Нантер. Служителите на реда разкрили огън, откакто той отказал да спре колата си.

" 150 задържани. Моята поддръжка за полицията, жандармеристите и пожарникарите, които самоуверено се оправиха с тази обстановка ", написа министърът на вътрешните работи в Twitter. Той отбелязва " непоносимото равнище на принуждение против знаците на Френската република ". Министърът уточни още, че бунтовниците са запалили и нанесли вреди на държавни институции, по-специално учебни заведения и кметства.

Президентът на Франция Еманюел Макрон привиква междуведомствена спешна група поради среднощното принуждение, обхванало Франция, откакто служител на реда простреля съдбовно младеж, съобщи Франс прес, като се базира на френското президентство. Снимки, публикувани от френските медии, демонстрират бунтовници, които подпалват димни бомби, кофи за отпадък и паркирани коли, в това число такива на полицията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР