Служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато

...
Служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато
Коментари Харесай

Доживяхме! Бойко Рашков забрани на катаджиите да се крият по храстите

Служителите на пътна полиция към този момент да не се крият, до момента в който извършват отговорностите си по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, разпореди вътрешният министър Бойко Рашков.
Той е наредил още както катаджиите, по този начин и техните служебни коли да бъдат на забележими места, до момента в който извършват отговорностите си по надзор на скоростта.
Министърът на вътрешните работи желае от КАТ и да не се правят "безцелни " инспекции. Според Рашков нарушителите, които основават предпоставки за пораждане на произшествия би трябвало "да бъдат изваждани от транспортните потоци ".
В заповедта на министъра написа още, че контролът на скоростта би трябвало да се прави тук-там, характеризиращи се с централизация на тежки пътнотранспортни катастрофи.
За чиновниците на КАТ, които не съблюдават заповедите се чакат дисциплинарни санкции.
Сигнали за водачи, които карат рисково и нарушават закона, пък могат да се подават както персонално, по този начин и посредством акредитиран представител в деловодствата на структурите на Министерство на вътрешните работи или в Приемната на Министерство на вътрешните работи, както и по електронен път, по поща, посредством Единен европейски номер за незабавни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222.
3977 са тежките произшествия у нас от началото на годината. 328 души са починали, а 4 945 са били ранени, сочи информация на Министерството на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР