Служителите на Пътна полиция в София излизат на масови акции

...
Служителите на Пътна полиция в София излизат на масови акции
Коментари Харесай

Катаджии дебнат столичаните днес

Служителите на " Пътна полиция " в София излизат на всеобщи акции против извършители зад кормилото, които ще са безусловно през половин час, оповестиха от Министерство на вътрешните работи за " Монитор ".

Катаджиите ще ревизират за годна застраховка " Гражданска отговорност ", за неплатени актове, превишена скорост и даже и за погрешно паркиране.

Първата част започва на бул. " Христофор Колумб " в 9 часа в понеделник. След това екипът ще се реалокира на бул. " Цветан Лазаров ", където ще се стопират водачи на две места. Едното ще е на пешеходната пътека пред бл. 206.

Следват инспекции на изхода на автомагистрала " Тракия ", бул. " Брюксел ", " Искърско шосе ", на Околовръстното от разклона за село Мрамор до ул. " Филиповско шосе ".

Операциите са планувани по този начин, че да обзет цяла София за пет дни, а в инспекциите ще се включат всички екипи от " Пътна полиция ", които са разпределени по този начин, че да ревизират непрекъснато на 86 места.

През тъмната част служителите на реда ще натъртват и на тестванията за алкохол и опиати. Екипът, който излиза на лов за купонджии, ще застане първо на бул. " Александър Малинов " в " Младост " в 20 часа в понеделник. След това ще се реалокира на бул. " Ал. Ляпчев ", на ул. " Гео Милев ", бул. " Черни връх " и ще завърши в Студенския град на бул. " 8-и декември " и бул. " Г. М. Димитров ".

Проверките са направени по този начин, че в пиковите часове да обгръщат регионите с доста пешеходни пътеки, рисковите прави, трасетата, по които се вършат гонки, както и към заведенията, където постоянно се залавят пияни и дрогирани водачи.

Последната масирана акция на Министерство на вътрешните работи се организира в петък против събота и беше под кодовото название " Лукс ". В рамките й служители на реда ревизираха частните кортежи и скъпите коли. В спецоперацията участваха екипи на престъпната, охранителната и пътната полиция. Проверките започнаха с огледи на колите и документите.

Причината е, че постоянно водачът и пасажерите носят оръжие или дрога. Искаха се информации за престъпни регистрации - освен на водача, само че и на пасажерите. Така доста водачи се снабдиха с санкции от строшен фар до развалени документи.

" Целта на тези инспекции е да се дисциплинират водачите. Да не се основава едно усещане, че всеки може да прави каквото си желае и да се държи както си желае ", уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов.

От началото на предходната година столичната полиция е проверила над 39 хиляди коли и 64 хиляди души. Над 1 милион акта са написани за 2017-а.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР