Служителите на ООН в Женева днес ще стачкуват, след като

...
Служителите на ООН в Женева днес ще стачкуват, след като
Коментари Харесай

Служители на ООН стачкуват заради орязани заплати

Служителите на Организация на обединените нации в Женева през днешния ден ще стачкуват, откакто близо 90 % от тях гласоподаваха за протестни дейности в символ на митинг против орязване на заплатите им, заяви синдикален представител, представен от Франс прес.

От участвалите в гласуването 1163 души 1040 са дали своят вот за стачка, заяви Иън Ричардс от координационния съвет на синдикатите и професионалните сдружения на чиновниците на Организация на обединените нации в Женева.

В Организация на обединените нации в Женева работят към 9500 души и още не е ясно какъв брой от тях ще се включат в стачните дейности, само че стачката ще наруши работата на институцията. Например през днешния ден няма да има съвещание на Съвета на Организация на обединените нации за човешките права, който тази седмица стартира годишната си сесия.

През февруари заплатите на чиновниците на Организация на обединените нации в Женева са били понижени с 3,5 %, а през юни е планувано ново редуциране на заплащането от 5 %, уточни Ричардс.

Смята се, че чиновниците на Организация на обединените нации са най-високоплатените служители в света, само че съкращенията на заплатите ще се отразят на работещите в Женева поради високия витален стандарт, обявиха синдикатите.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР