Служителите на ОДМВР-Стара Загора не са отстранени към момента, тъй

...
Служителите на ОДМВР-Стара Загора не са отстранени към момента, тъй
Коментари Харесай

Починалият при арест в Стара Загора опитал два пъти да блъсне полицаи

Служителите на ОДМВР-Стара Загора не са отстранени все още, защото няма данни че са съдействали за Пламен Пенев, бивш републикански първенец по битка, умрял след гонка в регионалния град. Те не са показали експанзия. Това съобщи на брифинг старши комисар Лазар Христов от ОДМВР-Стара Загора.

Той направи ретроспекция на случилото се във съдбовната нощ. По думите му на 30 декември към 20:45 е получен сигнал на телефон 112, че малолетни са заплашвани с нож от мъж.

Той уточни, че на място са били изпратени два екипа. Установен е подателят на сигнала, който е показал лицето, което го е заплашило.

Служителите на Министерство на вътрешните работи доближили лек автомобил, в който се намирал мъжа. Той обаче се заключил в колата си и отказал да извърши полицейските разпоредби. Мъжът потеглил с автомобила си, като се опитал да блъсне един от служителите на реда. Започнало гонене.
 Министерство на вътрешните работи ревизира за превишени пълномощия след случая на умрял в Стара Загора Обновена
Министерство на вътрешните работи ревизира за превишени пълномощия след случая на умрял в Стара Загора

Национална следствена работа пое следствието

Комисар Христов разясни, че патрулни коли са преследвали лидерът с включена светлинна и звукова сигнализация. По думите му на няколко пъти служителите на реда препречвали пътя на водача, само че той успявал да се измъкне, като блъскал другите коли и си проправял път.

Христов уточни, че на бензиностанция в Стара Загора за първи път е изработен опит да се счупи предното стъкло на лекия автомобил и лидерът да бъде изваден наложително. Той добави, че при задържането на мъжа, той се е държал несъответстващо.

Запитан дали ще подаде оставка поради случая комисар Лазар Христов не пожела да отговори. Той не разкри и дали в автомобила на умрелия е открит нож, с който се твърди, че е заплашвал лицето, падола сигнала.
 Близки на умрелия след гонката в Стара Загора подозират полицейско принуждение
Близки на умрелия след гонката в Стара Загора подозират полицейско принуждение

Жертвата е някогашният републикански първенец по битка Пламен Пенев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР