Служителите на НСО, които са охранявали бившия главен прокурор ,

...
Служителите на НСО, които са охранявали бившия главен прокурор ,
Коментари Харесай

15 000 лв. сметка навъртяло НСО заради охраната на Иван Гешев в Регентската къща

Служителите на НСО, които са охранявали някогашния основен прокурор, са нощували в Регентската къща в Боровец стотици пъти. Престоят им е плащан от бюджета на службата, а сметката надвишава 15 хиляди лв., разкри БТВ.

През последните три години са дадени над 700 000 лв. за ремонт на Регентската къща. Имотът стана обект на внимание откакто някогашният заместител основен прокурор Борислав Сарафов съобщи, че тя се употребява като персонална резиденция от към този момент някогашния основен прокурор.

По данни на прокуратурата от 1 януари 2020 година почивната база в Боровец не е включена в графиците за почивки на магистрати и правосъдни чиновници. 

Въпреки това за последните 4 години са осъществени над 4000 нощувки. Всички те са записани в указател. От него е видно, че  и фамилията му са прекарвали в къщата по няколко месеца. С него постоянно е имало и командировани чиновници на НСО. Колко пари от бюджета на Националната работа за защита са изхарчени за престой в Регентската къща?

„ За интервала от януари 2020 година до 1 юни 2023 година за нощувки в т.нар. Регентска къща в Боровец НСО е заплатила сума в размер на 15 166 лева Доколкото произтича от откритите финансово-счетоводни документи, при започване на интервала единичната цена на една нощувка е 25 лева, а от несъмнено време през 2021 година към този момент става 34,00 лева “, сочи позицията на НСО до БТВ.

Така сметката демонстрира, че през последните три години и половина са регистрирани най-малко 446 нощувки на чиновници на НСО в Регентската къща.

„ В допълнение част от разноските при започване на интервала, посочен в настояването са заплащани „ в брой “ в мястото на престояване, а в следствие се ползва заплащане по банков път “, сочи още позицията.

Цената за нощувката не е единственият разход - за чиновниците на НСО са плащани и командировъчни. Каква тъкмо е тяхната стойност – от НСО не прецизират, като оповестяват, че не е създавана и няма организация на отчитане, която да следи разноски като командировки и горива.

Преди към две седмици някогашният основен прокурор заяви пред медията, че е посещавал всички станции на прокуратурата и че в Регентската къща са ходили и членове на Висш съдебен съвет, актуалният изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов и голям брой магистрати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР