Служителите на МВР в област Плевен днес поемат охраната на

...
Служителите на МВР в област Плевен днес поемат охраната на
Коментари Харесай

523 служители на МВР са ангажирани с охраната на изборния ден

Служителите на Министерство на вътрешните работи в област Плевен през днешния ден поемат защитата на изборните пространства и публичния ред при провеждането на избори за Народно заседание на 2 април. Охраната на пространствата за гласоподаване, изборните бюлетини и бумаги и устройствата за машинно гласоподаване стартира от сутринта и ще продължи до привършване на гласуването и предаването на материалите в РИК. В защитата са включени чиновници от ОДМВР – Плевен, ЗЖУ- Плевен и РДПБЗН - Плевен. В пространствата за гласоподаване няма да бъдат допускани въоръжени лица, във очевидно нетрезво и несъответстващо положение. С полицейска защита ще бъдат превозени до РИК протоколите, бюлетините и устройствата за машинно гласоподаване след привършване на вота.
Още от през днешния ден – събота, всички здания, в които се намират секционните изборни комисии, както и периметърът към тях, ще бъдат подробно тествани. Ще бъдат запечатани всички пространства, които не се употребяват в изборния развой. Създадена е нужната организация, открито е доста положително взаимоотношение с РИК, на всички членове на изборни комисии са дадени телефони на Министерство на вътрешните работи за връзка. Мярката е с оглед сигурност и сигурност по време на гласуването.
Осигурени са спомагателни дежурни, които ще реагират на сигнали за платен вота, както и за осъществени закононарушения по отношение на политическите права на жителите.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са сътносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл[email protected].
Създадена е организация и звената на дирекция „ Български документи за идентичност “ ще работят в днешния съботен ден от 08.30 до 17:30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване на изборните права на жителите. За интервала от 28 март до 31 март чиновниците са издали 10 удостоверения за гласоподаване. Напомняме, че удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия и е годно само за изборния ден - 2 април 2023 година.
523 чиновници на Министерство на вътрешните работи са ангажирани с защитата на изборния ден, от тях 492 са директно заети с защитата на изборните секции в региона.
Работна група в Министерство на вътрешните работи е приела обновени правила за деяние при закани за дейности с взривно устройство. Съгласно тези правила полицията и службите за сигурност ще преценят какви дейности следва да се подхващат. Така от идната седмица няма да се стига до освобождение на възпитаници, ще се възстановят естествените процеси на работа във всяка една постройка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР