Служителите на МВР ще бъдат проверявани за алкохол и наркотици. Що

...
Служителите на МВР ще бъдат проверявани за алкохол и наркотици.
Що
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Къде се счупи МВР?

Служителите на Министерство на вътрешните работи ще бъдат проверявани за алкохол и опиати.

" Що се отнася до алкохола и опиатите, това би трябвало да бъде заложено в самите проучвания при кандидатстване в Министерство на вътрешните работи. След това уволнението на такива чиновници е доста по-трудно. Трябва да има повече превантивна активност при самия асортимент ", разяснява някогашният вътрешен министър и водач на " Републиканци за България " Цветан Цветанов в " България заран ".

Той сигнализира, че сега престижът на Министерство на вътрешните работи е под санитарния най-малко след обществено оповестените случаи от последните седмици. По думите му би трябвало да се подхващат съответни ограничения и обществото да бъде умерено, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи ревизират нарушителите.

" Защото се оказа, че от време на време проверяващите са под влияние на алкохол и опиати, а проверяваните не са. Държавата би трябвало да отдели средства да бъдат тествани тези чиновници и да бъде опровергано това изказване. Политиците са тези, които би трябвало да имат визия за системата на Министерство на вътрешните работи. В последните години няма никаква идея за бранш " Сигурност ", акцентира Цветанов.

Той е на мнение, че казусът няма да бъде решен, до момента в който не спре институционалната омраза сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Според него момента гледаме персонален конфликт и надолу цялата пирамида не работи синхронизирано.

" И в самото Министерство на вътрешните работи към този момент назначенията на равнище управление стават политически, което е неуместно. В момента имаме непрекъснат миграционен напън, доста полицейски чиновници се командироват от вътрешността на страната. Полицейската работа към този момент е затлачена ", сподели още някогашният Министерство на вътрешните работи началник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР