Служителите на МВР настояват в новия бюджет да се предвиди

...
Служителите на МВР настояват в новия бюджет да се предвиди
Коментари Харесай

Служителите на МВР пак готвят протест с искане за ръст на заплатите

Служителите на Министерство на вътрешните работи упорстват в новия бюджет да се планува 10% нарастване на заплатите им. В противоположен случай споделят, че ще излязат на митинги на 4 и 6 юли.

Заявката като по традиция идва директно преди професионалния празник на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, 5 юли. През предходната година да вземем за пример също имаше демонстрации при започване на юли, с тази разлика че тогава заетите в бранш сигурност се бореха за нарастване на възнагражденията си по линия на актуализацията на Бюджет 2022, каквато нормално се прави по това време. Тази година, поради политическата рецесия, проектозакон за постоянен бе препоръчан едвам в края на юни.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разкритикуваха проектобюджета за 2023 година – съгласно тях той не отразява действителността и усложняването на криминогенната конюнктура.

Проектобюджетът не се стреми да стимулира заетите, които са единствените ангажирани с явно продължаващата тежка мигрантска рецесия и обезпечаване на идните следващи избори и защитата на публичния ред преди и по време на провеждането им, показват от синдикалната федерация.

„ В бюджет, в който отсъства най-малко 10% покачване на главните заплати във ведомството, е недопустим за нас “, сподели ръководителят на синдикалната федерация Валентин Попов, представен от БНР.

Синдикатите изясняват, че демонстрациите ще се организират по места в цялата страна, преди започването на работните смени на служителите на реда или в обедната им отмора, без спиране осъществяването на служебните отговорности. А в случай че настояванията им не бъдат отразени в Бюджет 2023, сред двете четения в Народното събрание ще провежда народен митинг в София.

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец “ също упорства за увеличение на средствата за личен състав в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2023 година с не по-малко от 15% и опазване на сумите за прехрана и финансови разноски за ведомството най-малко на равнищата от 2022 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР