Служителите на МВР, които не успеят да покрият задължителните нормативи

...
Служителите на МВР, които не успеят да покрият задължителните нормативи
Коментари Харесай

Намаляват броя на пенсионерите в системата на МВР

Служителите на Министерство на вътрешните работи , които не съумеят да покрият наложителните нормативи за физическа устойчивост, няма да могат да заемат избрани длъжности в системата. На служителите на реда с наднормено тегло ще бъдат обезпечени карти за спортни центрове, където да поддържат физическата си форма, заяви пред "Дарик " националният представител от Политическа партия и член на комисията по вътрешна сигурност Николай Ангов.

Предстои да се понижи и броят на пенсионерите в системата на Министерство на вътрешните работи. Депутатът посочи още, че в разнообразни браншове на силовото ведомство работят и доста служители на реда с уверение за трайно понижена продуктивност, което е несъвместимо с осъществяването на служебни им отговорности.

"Няма да има политически инженеринг в системата на Министерство на вътрешните работи, само че сега се изготвя функционален разбор за равнището на успеваемост на работата на чиновниците в обособените звена ", уточни Ангов.

По негови думи ще се търси оптимално съответствие сред администрацията в министерството и настоящите служители на реда, като задачата е да се пресеят и "внедрените политически фрагменти ". "Политическите назначения в системата са градени с години. Има фрагменти, които са вкарвани от преди 10-15 година за тези фрагменти да бъдат интегрирани и да доближат до управителни позиции ", счита Ангов.

Стои на дневен ред разискването дали пожарната да е в структурата на Министерство на вътрешните работи. Очаква се позицията на ръководещата коалиция за това дали ще има нов Закон за Министерство на вътрешните работи, или ще се гласоподават единствено законодателни промени.

"Обективен информативен поток на постъпилите тъжби, сигнали и резултатите от тях е една от най-важните промени, които ще се случат, тъй като това ще даде явен и справедлив взор какво прави Министерство на вътрешните работи ", разяснява депутатът.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР