Служителите на летище София получават увеличение на заплатите с 10

...
Служителите на летище София получават увеличение на заплатите с 10
Коментари Харесай

Служителите на летище София с 10% увеличение на заплатите

Служителите на летище София получават нарастване на заплатите с 10 % от 1 април, стана ясно на подписването на новия групов трудов контракт през днешния ден. Пакетът обществени придобивки за екипа на аерогарата пораства с над 13%, като от началото на месеца те разполагат и с безвъзмездна здравна застраховка. Увеличена с 20 лева е и цената на ваучерите, които чиновниците получават всеки месец.

Колективният трудов контракт, който ще е в действие през идната една година планува още годишно нарастване с 1,1% на така наречен клас прослужено време, увеличени размери на главния и спомагателните платени годишни отпуски, по-високи компенсации при пенсиониране и безвъзмездни карти за градския превоз.

" Независимо от невиждания удар, който авиацията претърпя в последните 2 години, ние продължаваме да считаме хората за най-важния актив на компанията. Предстои ни сериозна промяна в идващите години, с цел да се превърнем в 5 звездно районно летище и би трябвало да създадем доста промени, с цел да го реализираме дружно “, сподели по време на подписването изпълнителния шеф на летището Хесус Кабайеро.

На подписването на груповия трудов контракт участваха също преговорните екипи на СОФ Кънект, Екатерина Йорданова, ръководител на Съюза на транспортните синдикати в България, Иван Кирилов, ръководител на Федерацията на транспортните служащи " Подкрепа “ и членове на КНСБ и Подкрепа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР