Служителите на Kaufland се обединяват в подкрепа на приемната грижа

...
Служителите на Kaufland се обединяват в подкрепа на приемната грижа
Коментари Харесай

Служителите на Kaufland дариха над 20 хил. за приемни семейства

Служителите на Kaufland се сплотяват в поддръжка на приемната грижа в България. През 2023 год. те са дарили над 20 хиляди лв. на Националната асоциация по приемна грижа в поддръжка на приемното родителство. Средствата са събрани от ваучери за храна, които чиновниците получават като обществена облага. Дарителството е част от цялостната политика за стабилно развиване, в която Kaufland България предизвиква своя екип под слогана „ Действията носят смяната “. През 2023 година

Дарения от чиновниците бяха събрани и по време на обичайния вътрешен коледен базар. Общо  5500 лева е насъбраната сума от продажба на ръчно правени коледни лакомства, направени с доста обич от сътрудници за сътрудници. Събраните средства са дарени за Фондация " За Нашите Деца ", като с тях три фамилии ще получат цялостна обществена и психическа поддръжка за една година. Дарението ще обезпечи опция за разрастване на разнородни профилирани действия като психическо и фамилно консултиране, логопедични и рехабилитационни занимания, които ще покачат качеството на живот на децата и техните фамилии.

През предходната годината чиновниците на Kaufland се включиха и в редица доброволчески действия, измежду които екологични начинания за всеобщо залесяване в София и Пловдив. И тази година екипът на компанията се включи и в акцията на Schwartz групата - „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Стряма ". Над 300 служители  и техните фамилии почистиха над 1.5 тона боклуци на крайбрежията на р. Стряма. Сред останалите акции, в които вземат участие чиновниците на Kaufland, са Базарите на гениите за набиране на средства за определени дела. Те се организират за Коледа и Великден, а чиновниците имат опция да подтикват своята креативна страна в името на определена от чиновниците идея.

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, която е основана от приемни родители от страната. Тя сплотява напъните на приемните родители, неправителствени организации и разнообразни сътрудници за намаляването на броя на изоставените деца, както и за обезпечаването на същинско детство за деца в риск от занемаряване или живот в обществени домове. В Националната асоциация по приемна грижа членуват повече от 800 приемни родители от цялата страна.

 

Фондация " За Нашите Деца " е българска неправителствена организация, която към този момент 30 години поддържа децата в ранна възраст и техните фамилии, предоставяйки професионални интегрирани обществени услуги.

 

 За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР