Служителите на касата на Ботаническата градина в Балчик са възпрепятствали

...
Служителите на касата на Ботаническата градина в Балчик са възпрепятствали
Коментари Харесай

Служители на Ботаническата градина възпрепятствали събития на Културен център Двореца

Служителите на касата на Ботаническата градина в Балчик са попречили културните събития, които бяха проведени през лятото от Културен център „ Двореца ” в архитектурно – парковия комплекс. Това показа пред публицисти шефът на центъра Жени Михайлова.

След визитата на Брижит Макрон в Балчик: Ръст на туристите в " Двореца "

Както е известно, на входовете на Двореца има по две каси – едната на Ботаническата градина , другата на Министерството на културата, под чиято шапка е Държавният културен институт – Културен център „ Двореца ”. Посетителите на туристическата забележителност са принудени да купуват по два билета и това е по този начин от години.

Напрежението сред двете институции съществува от дълго време, а това лято връзките още веднъж са били изострени.

„ Това беше доста сложен сезон. Имахме доста културни събития и множеството от тях не минаха гладко отстрана на сътрудниците от Ботаническата градина. Посетителите на нашите изложения и министър председатели не бяха пускани на територията на комплекса да посетят събитието. Хората бяха спирани на тяхната каса с настояването да си платят билет. Искаха ни описи. Как можем да знаем какъв брой хора ще дойдат на културното събитие?! ”, сподели Михайлова.

Софийският университет и Министерството на културата договарят интензивно да има единствено един билет на входа на Двореца

„ В Закона за протекция и развиване на културата е разказано какви са функционалностите на ДКИ-КЦ „ Двореца ”  – да основава и популяризира просвета и да опазва този монумент на културата. Възпрепятствайки нашите събития се нарушава законът. И предходната година имаше такива случаи, само че тази година е невероятна експанзията ”, добави Михайлова. Тя добави, че са създавани неприятности и на гостите на сватбите, които се провеждат от Културния център и се организират в Двореца.

По думите й по този начин и не се стигнало до завършване на съглашението, подготвяно напролет, в Двореца  да има единствено една обща каса.

О бщинският съвет на Балчик се разгласи срещу двете каси в " Двореца "
 
  По тематиката Двете каси на входа на Двореца са неприятен имидж за България

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР