Служителите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в

...
Служителите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в
Коментари Харесай

ИАРА с успешни акции срещу бракониери в дните преди Никулден

Служителите на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ в страната се регистрираха с сполучливи акции против бракониери в дните преди Никулден , когато по принцип уловът и продажбата на риба се засилва. 

По мотив празника Никулден ИАРА в Монтана извърши засилени инспекции на над 20 рибовъдни стопанства в региона, в които се отглежда и развъжда риба, която по-късно бе пусната на пазара. Извършени са инспекции на непрекъснати и краткотрайни обекти за търговия с риба . По време на тях бе открито, че огромна част от рибата в комерсиалната мрежа е от аквакултирни стопанства, по-малка от лов на риба в река Дунав .

Язовир „ Доспат “. Снимка: ИАРА

 

Във вторник при проверка на язовир „ Доспат “ с патрулна лодка от инспектори на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор “-Смолян в региона на махала „ Крушата “ на град Сърница е открита и извадена от водата една хрилна мрежа с дължина от 80 м . Тя е заложена от незнаен причинител и е конфискувана за заличаване, а уловените в нея осем броя сребриста каракуда с общо тегло към пет кг са върнати живи в язовира .

 Мрежи
Мрежи. Снимка: ИАРА

В същия ден чиновници на ИАРА в Бургас са направили нощна инспекция на язовир „ Мандра “, при която бяха открити 1250 метра хрилни мрежи , сложени в работно състояние. Мрежите са конфискувани за заличаване, а уловената в тях риба от типа платика в размер на 40 кг дарена за изхранване на рибоядните животни в Зоопарк Бургас .

Язовир „ Александър Стамболийски “. Снимка: ИАРА

В сряда при инспекция на язовир „ Александър Стамболийски “ са формирани са три акта на извършители. Открити са четири броя бракониерски хрилни мрежи с приблизителна дължина 100 м , сложени в работно състояние, които са са конфискувани за заличаване. Уловената риба е върната назад във водата . Съставени са три броя АУАН (Акт за определяне на административно нарушение) за нарушавания на ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури).

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР