Служителите на Гранична полиция“, които не бяха на работните си

...
Служителите на Гранична полиция“, които не бяха на работните си
Коментари Харесай

Граничните полицаи от летище София: Пушихме, хапнахме и бяхме до WC-то!

Служителите на " Гранична полиция “, които не бяха на работните си места при идването на полета от Париж на 20 март, са били " пред постройката на терминала, да ядат, други - до тоалетната, а трети – са пушили “. Това е жестоко нарушение на разпоредбите. Служителите не са били на местата си и 42-ма от пасажерите са минали без да бъдат тествани. Това сподели на специфичен брифинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи шефът на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Светлин Кичиков. Той разкри детайлности за случая със самолета на " България ЕР " от Франция, който се е приземил в следобедните часове на 20 март на летище София и пасажерите не са били тествани от чиновници на " Гранична полиция ".

" Всички минали лица са открити и тествани след това. Сред тях няма търсени. Твърдо заявяваме, че това е неприемлив пропуск. Служителите са седем. В момента им се смъкват показания. Някои изясняват, че си мислилии, че не е имало полет и отишли до тоалетна, а други са били на открито пред терминала. Опит за прикриване на случая от страна на управлението на Гранична полиция не е имало. От страна на чиновниците може и да е имало подобен опит ", добави той.

" Проверките не престават. Прави се вътрешна такава. Разпоредил съм дисциплинарно произвеждане на 13 души ", сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев. " Обхваната е цялата верига, дружно с ръководителите на промяна. Виновните ще бъдат отстранени от работа до привършване на инспекциите и на тяхно място ще вземем хора от Бургас и Варна, които са готови. Премиерът разпореди да се направи разбор и го вършим. Това е неприемливо. Единият отишъл да пуши, другият да се храни. Как по този начин изчезват тези хора?

Разпоредил съм и инспекция на отдел " Вътрешна информация ". Ние също не знаехме за този случай. Докладната е пристигнала с един ден забавяне. Трябва да почистим това петънце. Нашите сътрудници са удовлетворени от нашата работа и по какъв начин охраняваме границата. Продължаваме да работим. Не изключвам умишлени дейности, тъй като обясненията на чиновниците са несвързани. Тези хора са направили незаконно нарушаване на разпоредбите. Искаме да изясним всичко, с цел да може тези хора да получат нужното наказване и да не може да се защитят пред съда ", закани се вътрешният министър. " Това, че сме получили докладната с един забавяне, също ще е обект на инспекцията. Ръководството разгласи, че са желали първо да схванат дали е имало прекосяване на пасажери. Нарушението е огромно и ще бъдат взети всички нужни ограничения ", сподели от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР