Служителите на граничен контрол ще стачкуват в подължение на 8

...
Служителите на граничен контрол ще стачкуват в подължение на 8
Коментари Харесай

Пътуването със самолет по Коледа ще е почти невъзможно заради стачки на служители

Служителите на граничен надзор ще стачкуват в подължение на 8 дни по Коледа по редица съществени летища, измежду които " Хийтроу " и " Гетуик ", заяви синдикатът PCS, който пази техните права.

Около 75% от личния състав, който прави паспортните инспекции, са членове на PCS. Около 1 000 чиновници на " Паспортен надзор " излизат на 8-дневна стачка от 23 декемви до Нова година на следните летища: Бирмингам, Кардиф, Глазгоу, лондонските " Хийтроу " - 2,3,4 и 5-и Терминал и " Гетуик ", летищата в Манчестър и на пристанището Нюхевън.

От " Хийтроу " към този момент предизвестиха, че инспекциите могат да лишават повече време в дните на стачки.

Коледният интервал всекидневно е доста претрупан. Хиляди други публични чиновници, в това число изпитващите на шофьорските изпити по кормунаве, също ще подхващат протестни дейности.

Генералният секретар на синдиката Марк Сервотка съобщи, че " стачките ще ескалират, в случай че държавното управление не постави пари на масата “.

Стачки в Министерството на труда и пенсиите и в Агенцията за автомагистралите към този момент са оповестени. Сервотка означи, че членовете на PCS нямат друга алтернатива с изключение на да стачкуват, тъй като сега не се хранят пълноценно и не могат да се отопляват, заради бедността, в която живеят. Той сподели, че е разговарял с министри от държавното управление, само че те отхвърлят да усилят заплатите с 2%.

На конференция Сервотка съобщи: " Министрите не престават да споделят, че вратата им е отворена, само че това е доста странна врата, тъй като зад нея няма нищо “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР