Служителите на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ /ГДПБЗН/

...
Служителите на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ /ГДПБЗН/
Коментари Харесай

Усложнената метрологична обстановка: Близо 100 души бедстват, извършват се спасителни дейности

Служителите на Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ /ГДПБЗН/ са реагирали на 1076 сигнала за катастрофи , оповестиха от Министерство на вътрешните работи /МВР/. Ликвидирани са 55 пожар и са осъществени 1007 избавителни действия и помощни интервенции . За очистване на произшествията по отношение на усложнената метрологична конюнктура са взели участие 191 екипа, евакуирани са 288 души .

Към момента силите и средствата на звената на ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 68 катастрофи .

Област Враца постъпил сигнал за към 35 бедстващи хора в хижа „ Леденика “ , все още пътя се разчиства.

В Софийско е получен сигнал за бедстващи 25 души в х. Пробойница над с. Губислав , общ. Своге, все още пътя се разчиства. Пътя сред с. Пожарево и с. Росоман е блокиран от преспи и има към 40 затънали автомобила . Предадено на АПИ, изпратен е екип на РСПБЗН-Сливница. Разчиства се сега.

Направена е организация за постигане на почиващите 20 души в хижа „ Академик “ в Пловдивско, като сега работи екскаватор от компанията осигуряваща снегопочистването на пътя към община Родопи.

22 екипа са отработили над 110 сигнала в София за паднали дървета и клони, избавени са осем души. 16 сигнала за паднали дървета в Софийско. Населени места без електроподаване има на територията на общините Ботевград, Елин Пелин, Годеч, Правец, Костинброд. Буха евакуирани 25 деца от къща за посетители „ Алексиевата къща “ в с. Гургулят. Има блокирани хора в хижа „ Пробойница “ в с. Губислав. Затворен е за придвижване пътя Белидие хан – Богьовци-Опицвет.

В Област Благоевград са получени 19 сигнала за паднали клони и дървета. Евакуирани са девет души, които са били блокирани в с. Горно Демирево.

Отработени са 11 сигнали във Врачанско за паднали дървета, над 42 обитаеми места са без електрозахранване. Постъпил е сигнал за към 35 бедстващи хора в хижа „ Леденика “ /под пещерата „ Леденика “/. Към момента пътя се разчиства.

В Област Силистра са отработени към 60 сигнала основно за паднали дървета, без ток са 31 обитаеми места. Евакуирани са 11 души, след получен сигнал за бедстващи хора при селата Средище и Срацимир. Около 18:30 часа е получен сигнал за бедстващи 6 микробуса с деца и възрастни и още към 10 автомобила на границата на областите Шумен и Силистра.

Отработени сигнали 10 сигнала в Кюстендилско , обитаеми места без ток – Треклянска, Рила, Бобошево, Невестино, Бобов дол, Дупница, Кюстендил.

Във Видинско са отработени 8 сигнала за паднали дървета, обитаеми места без електрозахранване – 24.

Получени сигнали над 100 сигнал във Варненско , отработени са 63. Евакуирани са 31 души закъсали с колите си на пътя над Аксаково. 15 обитаеми места са без ток. Затворени пътища – гр. Аксаково – гр. Добрич, „ Аксаковска гледка “ – с. Кичево, и елементи на община Аксаково и община Вълчи дол. В община Вълчи дол е оповестено бедствено състояние.

Отработени са 26 сигнала в Сливенско – премахване на паднали дървета, върху коли и пътното платно. Към момента без ток са 14 обитаеми места. Евакуирани са 6 души, блокирани в леките си коли сред селата Стара река и Раково, област Сливен.

В Русенско са отработени над 36 сигнала за паднали дървета и клони. Евакуирани бяха две деца на пътя Русе–Бяла до с. Волово.

Над 39 сигнала са обработени в Шуменско , евакуирани са 12 души. Обявено е бедствено състояние за региона, само че без Шумен. Всички пътища на територията на Шуменска област са непроходими.

Отработени са над 25 сигнала в Разградско основно за паднали дървета и клони. Оказано подпомагане на ЦСМП за постигане до заболели хора – 4 души, девет души са евакуирани от закъсали коли. Затворени са всички пътища за снегопочистване. Осигурен е достъп до местността Пчелина като е осъществена евакуация на 18 души от вилна зона. Населени места без електричество има в общините – Разград, Исперих, Кубрат, Лозница, Самуил, Цар Калоян, Завет. Обявено е бедствено състояние в област Разград.

Отработени са над 50 сигнала, има обитаеми места без ток в Област Плевен .

Получени са 29 сигнала в Област Ловеч за паднали дървета и клони на пътното платно, скъсани ел. проводници, хора не можещи да изоставен почивни бази поради непочистен път. Евакуирани са бедстващите хора на прохода Троян – Кърнаре. Прохода Троян – Кърнаре е затворен за МПС, заради изобилен снеговалеж и навявания. Движението по път III-358 Шиково-Рибарица е затворен за МПС, заради изобилен снеговалеж. Пътя сред гр. Ловеч и гр. Плевен- II-35 е затворен за придвижване заради снегонавяване. Пътищата на територията на региона са проходими при зимни условия и нараснало внимание. Прекъснато електрозахранване в гр. Тетевен, гр. Ябланица и гр. Угърчин. Има села и квартали без електрозахранване.

Отработени са над 20 сигнала в Старозагорско , измежду тях за закъсали коли с хора, евакуирани са 12 души.

В Област Велико Търново са отработени 54 сигнала, евакуирани са 94 души от заседнали коли.

Обработени са над 140 сигнала в Пловдивско за паднали клони и дървета върху паркирани коли. Евакуирани са 43 души от хижа „ Върховръх “. Направена е организация за постигане на почиващите 20 души в хижа „ Академик “.

В Област Перник са отработени 20 сигнала за паднали дървета, 16 обитаеми места са без ток.

13 сигнала са обработели в Област Добрич за паднали дървета, евакуирани са 9 души от закъсали коли, 84 обитаеми места са без електроподаване.

Отработени са 7 сигнала за паднали дървета в Област Пазарджик , евакуирани са 6 души от закъсали коли.

В Бургаско са отработени са 8 сигнала за паднали дървета.

Отработени са в Област Габрово 19 сигнала за паднали дървета. Обявено е бедствено състояние в община Трявна.

В Област Търговище са отработени са 24 сигнала за паднали дървета, 25 обитаеми места са без ток, има и 10 обитаеми места без достъп. Обявено е бедствено състояние в община Омуртаг.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg