Служителите на ФБР са се надявали да открият секретни документи, ...

Служителите на ФБР са се надявали да открият секретни документи,

Washington Post: ФБР е търсело в имението на Тръмп документи за ядрени оръжия

Служителите на ФБР са се надявали да открият секретни документи, свързани с ядрени оръжия по време на претърсването на имението на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Флорида, заяви

" Секретни документи, свързани с ядрени оръжия, са били измежду нещата, търсени в имението на Тръмп ", оповестява вестникът, като се базира на източници, осведомени с следствието.

В понеделник вечерта Тръмп съобщи, че имението му в Мар-а-Лаго е било претърсено от сътрудници на ФБР. Бившият президент добави, че сътрудниците на ФБР не са разрешили на никого, в това число на юристи, да участват по време на обиските. Главният прокурор Мерик Гарланд съобщи, че персонално е разрешил подаването на молба до съда за издаване на заповед за обиск - решение, което съгласно него „ не е било елементарно, само че е било разумно”. Сега Министерството на правораздаването желае от съда позволение да разгласява заповедта и списък на конфискуваните по време на претърсването движимости, заяви Гарланд.

Източник: trud.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg