Служителите на Ел Би Булгарикум ЕАД в Производствена база -

...
Служителите на Ел Би Булгарикум ЕАД в Производствена база -
Коментари Харесай

Служителите на държавната Ел Би Булгарикум във Видин излязоха на протест

Служителите на " Ел Би Булгарикум " ЕАД в Производствена база - Видин се подвигнаха на митинг в устрема си освен да извоюват естествени условия на труд и съответни хонорари, само че и да опазят сдружението от разпродажба.

Те започнаха тридневна предупредителна стачка. В период до 31 май 2024 година, в случай че не получат положителен отговор и не се стигне до договаряния, ще преминат към следващи от закона дейности - протестни манифестации и ефикасни протестни дейности.

Работниците упорстват за нарастване на главните заплати с 30%. Исканията са още за гаранции за съблюдаване на всички разпореждания на трудовото законодателство.

Това включва съблюдаване на графиците при сумирано изчисляване на работното време, даване на профилирано работно облекло и други Работниците упорстват за безвредни условия на труд, както и за деен обществен разговор и съдействие сред служащите и управлението на предприятието.

Изпълнителният шеф Ивайло Лилов от няколко месеца настойчиво и редовно унищожава граденото с десетилетия. Първо на лична глава усили цените на крайните артикули с цели 60%, вследствие на което оборотът спадна тройно - продажби от към 20 тона на месец при трайните артикули, след нарастването на цените се стопиха до едвам 6-7 т. на месец.

На този декор, доставките на сурово мляко са вдигнати съвсем двойно. Натрупаните, във всички вероятни пространства въз основата, количества трайни артикули възлизат над 188 тона.

Дори към ден сегашен, 11 тона се съхраняват в камион. С този интензитет на продажби, заплахата да се бракуват към 150 тона артикули, е напълно действителна. Това ще докара до загуба от 3,5 млн. лева Към тази действителност се прибавя и цялостният отвод на Лилов да комуникира със чиновниците, както и цялостното игнориране на сигналите на синдикатите. 

От своя страна, Лилов няколко пъти е заплашвал членове на КНСБ, че в случай че не престават да упорстват за осъществяване на тяхните претенции, ще затвори базата във Видин. В момента се приготвя 10% редуциране на хората в Производствената база под предлог понижения оборот.

Всичко това навежда служащите на въпроса дали не се подхващат координирани дейности за постепенна разпродажба на сдружението. За тях борбата продължава, а политиците би следвало най-малко да се замислят върху протичащото се, тъй като доста скоро разрушителните процеси в “Ел Би Булгарикум " ЕАД ще бъдат необратими.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР