Служителите на Deutsche Bank ще трябва да понасят повече жега

...
Служителите на Deutsche Bank ще трябва да понасят повече жега
Коментари Харесай

Мъка: Deutsche Bank намалява климатиците на 25 градуса

Служителите на Deutsche Bank ще би трябвало да понасят повече горещина в немските офиси.

За да се поддържат напъните за справяне с енергийната рецесия в страната, а може би и с цел да бъдат реализирани финансовите цели на генералния шеф Кристиан Зевинг, климатизацията в пространствата ще бъде понижена, тъй че температурата да не надвишава 25 градуса вместо поддържаните до момента 23 градуса, оповестява профилираното издание Boursier.com.

В тоалетните към този момент ще има единствено студена вода, а фонтанът пред централата на банката във Франкфурт ще бъде спрян.

Промените се вкарват в миг, когато Германия е изправена пред невиждана енергийна рецесия, откакто Русия понижи подаването на газ за Запада след глобите против Москва поради нашествието ѝ в Украйна. Силната вълна от горещини в района изостри обстановката и тласна още по-нагоре цените на тока.

Контролирането на потреблението на сила ще смекчи и резултата от инфлацията върху финансовите цели на Deutsche Bank. Обявените през вчерашния ден ограничения, в комбиниране с

решението да се изгаси или понижи осветлението през нощта, се чака да доведат до спестовност от близо 5 милиона киловатчаса електричество годишно,

което се равнява на потреблението на 1600 двучленни фамилии, отбелязва институцията.

Подготвят се и ограничения за понижаване на потреблението на газ в очакване на решения от държавното управление. В рамките на тези ограничения от основно значение ще бъде намаляването на офис пространството. Deutsche Bank желае до 2024 година да понижи с 40% пространствата си във Франкфурт и в прилежащия град Ешборн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР