Служителите на Държавна агенция Технически операции“ (ДАТО) ще могат да

...
Служителите на Държавна агенция Технически операции“ (ДАТО) ще могат да
Коментари Харесай

Служителите на ДАТО ще могат да ползват болниците на Министерството на отбраната и МВР, реши парламентът


Служителите на Държавна организация „ Технически интервенции “ (ДАТО) ще могат да употребяват лечебните заведения на Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи, по реда на Закона за здравното обезпечаване, реши дефинитивно Народното събрание с признатия на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за специфичните разследващи средства.

Приетият текст планува чиновниците на ДАТО да могат да употребяват въпросните лечебни заведения и други такива, избрани с акт на съответния министър и ръководителя на организацията.

Единственото изявление в хода на полемиката направи Атанас Зафиров от " Българска социалистическа партия за България ", който означи, че със законопроекта се отстранява една неправда с десетгодишна отминалост, за обезпечаване на здравна профилактика на чиновниците на ДАТО. За страдание днешният акт е една доста дребна стъпка в опитите за решение на множеството проблеми от законодателно естество, кадрово и финансово необезпечение, опитите за политическо въздействие и редица други проблеми във действието на българските специфични служби, сподели депутатът.

Той моли Народното събрание да стартира да се занимава с проблемите на специфичните служби. По думите на Зафиров дефицитът на средства за установяване на конкурентен за пазара на труда размер на работните заплати води до затрудняване в набирането на готови чиновници за службите и тяхното задържане. Националната сигурност не е въпрос, който търпи взаимни отстъпки и импровизации, сподели депутатът и означи, че приемането на измененията е акт на почитание към хилядите мъже и дами в системата на националната сигурност на страната, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР