Служителите на ДАНС, уличени в шпионаж в полза на Русия,

...
Служителите на ДАНС, уличени в шпионаж в полза на Русия,
Коментари Харесай

Агентите на ДАНС, уличени в шпионаж за Русия, са отстранени

Служителите на ДАНС, уличени в шпионаж в интерес на Русия, работят в една дирекция и към този момент са отстранени от работа. Това заяви на брифинг началникът на организацията Пламен Тончев, откакто по-рано през днешния ден от Специализираната прокуратурата потвърдиха, че проверяват за шпионаж в интерес на Русия двама чиновници на приблизително управително равнище в ДАНС и чиновник на българско министерство, друго от Министерство на вътрешните работи, на пост " над приблизително управително равнище ".

Според проверяващите има възможност тези лица да са предавали информация в интерес на Руската федерация на разположение, което е друго от изгонените съветски дипломати. Предаването на информация е ставало непряко, посредством потреблението на онлайн платформи, показващи местоположението.

По думите на шефа на ДАНС, единият от уличените е шеф на бранш, а другият е шеф на отдел . Двамата работят в организацията повече от пет години и до момента са определяни като положителни чиновници. Разследването е било напълно на отдела по вътрешна сигурност на ДАНС. След като са били събрани задоволително данни за уличените чиновници от организацията са уведомили прокуратурата, с цел да може да се образува досъдебно произвеждане.

Предоставихме на следователите компютърна техника. ДАНС има извънредно добре работещ механизъм за вътрешен надзор и ние не се колебаем да предприемем дейности против наши чиновници без значение на какво равнище са, с цел да почистим организацията от детайли, които не би трябвало да участват в нея, добави Тончев.

През последните години организацията е цел за съветското разузнаване, проучват от ДАНС. Според Пламен Тончев ще има още съветски дипломати, оповестени за нежелани в нашата страна.

Шефът на ДАНС сподели още, че ще се ускори направлението киберсигурност. " Атаките стават все по-интензивни и вредоносни ", уточни Тончев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР