Служителите на ЧЕЗ в България набраха 14 500 лева от

...
Служителите на ЧЕЗ в България набраха 14 500 лева от
Коментари Харесай

ЧЕЗ и „надежда и домове за децата – клон България“ зарадваха над 400 деца за Коледа

Служителите на ЧЕЗ в България набраха 14 500 лв. от доброволни дарения във вътрешна благотворителна акция в поддръжка на „ Заедно можем всичко “ – взаимна самодейност на ЧЕЗ в България и „ Надежда и домове за децата – клон България “. ЧЕЗ в България удвои тази сума и по този начин общият размер доближи 29 000 лв..

Благотворителната акция е проведена за набиране на средства за коледни дарове, храна, дрехи и обувки за 22 деца от фамилиите, включени в акцията „ Заедно можем всичко “. Благодарение на съпричастността на чиновниците на ЧЕЗ, акцията съумя да зарадва с дарове още 414 деца от 199 фамилии, които „ Надежда и домове за децата – клон България “ поддържа в областите Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Плевен, Стара Загора, Сливен, Софийска област, София град, Хасково и Ямбол.

„ Надежда и домове за децата – клон България “ и ЧЕЗ в България стартираха през май тази година акцията „ Заедно можем всичко “, с която да поддържат уязвими фамилии с деца за превъзмогване на отрицателните последици от пандемията от COVID-19. В рамките на акцията ЧЕЗ пое заплащането на сметките за ток на тези фамилии до края на март 2021 година. За да могат децата да порастват в по-добра среда, ЧЕЗ, в партньорство с „ Техномаркет “, закупи и достави в домовете им нови битови електроуреди.

Кампанията „ Заедно можем всичко “ е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дълготрайна тактика за корпоративна обществена отговорност, чиито съществени цели са свързани с подкрепяне на локалните общности, образованието и развиването на младежите, опазването и грижата за околната среда, енергийната успеваемост. До момента ЧЕЗ е подкрепила с 1 милион лв. над 120 публично потребни начинания в тези области.

В обстановка на изключителна конюнктура от извънредно значение за ЧЕЗ в България е навременното подкрепяне на локалните общности и изключително на уязвимите им членове в напъните им за справяне с негативното влияние на следствията от пандемията върху метода на живот, работа, образование, обществени връзки.

Можете да подкрепите „ Надежда и домове за децата – клон България “, като се включите в акция „ Кенгуру “ посредством подаяние с SMS на 17 777 с текст DMS NADEJDA или като дарите средства с банков превод. Повече детайлности за опциите за подкрепяне на акция „ Кенгуру “ вижте на уеб страницата.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР