Служителите на белгийското федерално правителство вече няма да имат право

...
Служителите на белгийското федерално правителство вече няма да имат право
Коментари Харесай

И Белгия забрани на чиновниците да използват TikTok

Служителите на белгийското федерално държавно управление към този момент няма да имат право да употребяват видеоприложението TikTok на служебните си телефони. Това съобщи белгийският министър председател Александър Де Кро, представен от Ройтерс.

Де Кро уточни, че белгийският съвет за национална сигурност е предизвестил за рисковете, свързани с огромните количества данни, събрани от TikTok, която е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, и обстоятелството, че от компанията се изисква да сътрудничи на китайските разследващи служби. Това е действителността, посочи той.

По думите му е разумно да се забрани потреблението на TikTok на телефони, предоставени от федералното държавно управление. Безопасността на нашата информация би трябвало да надвива, разясни Де Кро.

Белгийското фламандско районно държавно управление разгласи, че ще ограничи достъпа до TikTok на телефоните на чиновниците си, а други районни държавни управления бяха призовани от Де Кроо да приложат същите правила.

Припомняме, че Европейската комисия и Европейският парламент миналия месец не разрешиха TikTok от телефоните на чиновниците. Подобни дейности бяха подхванати също в Канада и Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР