Служителите на Български пощи“ ЕАД настояват за 25% увеличение на

...
Служителите на Български пощи“ ЕАД настояват за 25% увеличение на
Коментари Харесай

Служителите на „Български пощи“ настояват за 25% увеличение на заплатите

Служителите на „ Български пощи “ ЕАД упорстват за 25% нарастване на заплатите и спомагателни ваучери за храна в размер на 40 лв. към досегашните 60 лв.. Това заяви за Българска телеграфна агенция Пламен Дончев , ръководител на Федерация " Съобщения " към КТ " Подкрепа ".

" Следващата седмица се чака среща с управлението на сдружението и Съвет за обществено съдействие, на който ще обсъдим нашето искане. Тогава ще стане ясно дали ще имаме съглашение или ще се премине към протестни дейности ", изясни Пламен Дончев. 

Ние беседваме с работодателя , уведомили сме го за нашите претенции, внесли сме публично писмо според Закона да споразумяване на груповите трудови разногласия, добави синдикалистът. По думите му възнагражденията в „ Български пощи “ в никакъв случай не са били толкоз ниски и работещите там към този момент осъзнават, че „ по-зле от в този момент няма по какъв начин да стане “. От сдружението настояват, че нямат пари и че са на голяма загуба. Това се приказва към този момент 10-15 години, добави Пламен Дончев.

Той счита, че в случай че и в този момент настояванията им не бъдат чути, хората ще излязат, с цел да защитят права си.

Преди няколко дни от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България(КНСБ) оповестиха, че федерацията на известията стартира процедура за пускане на ефикасни протестни дейности в „ Български пощи “. Оттам прецизираха, че предстоят диалози с Федерация „ Съобщения “ към КТ „ Подкрепа “ за взаимни дейности. Стачката ще докара до прекратяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги, предизвестиха от синдиката.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР