Служителите на Българската агенция по безопасност на храните са на

...
Служителите на Българската агенция по безопасност на храните са на
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Гарантираме безопасността на храната, която стига до трапезата

„ Служителите на Българската организация по сигурност на храните са на своя пост, знаем своите отговорности и отговорности “, това сподели изпълнителният шеф на БАБХ доктор Иван Шиков на 16-ия Коледен конгрес от националната акция „ Да! На българската храна “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието.

Конференцията бе под надпис „ Агросекторът в рецесия. Спешни ограничения “ и очерта главните проблеми, пред които е изправен браншът, както и насоките за тяхното превъзмогване.

Д-р Шиков акцентира, че грижата за сигурността на храната минава през повсеместен надзор – на полето, фермата, границата.

„ В последно време БАБХ се отъждествява единствено с границата на „ Капитан Андреево “ – рецесия, която бушува няколко месеца, висока летва и предизвикателство за чиновниците, ръководителите и министерството на земеделието. С общи старания ние се борим да сведем до най-малко казуса там и към този момент имаме триумфи в тази посока, свързани с увеличение на лабораторните проучвания и стартиране на нова акредитирана лаборатория “, сподели изпълнителният шеф.

Той акцентира, че Агенцията по храните не е единствено „ Капитан Андреево “, а всички тези чиновници, които всекидневно инспектират полетата, фермите и предприятията.

„ БАБХ извършва своите задължения всекидневно и това е гаранция за сигурността на храната, която стига до нашата софра “, приключи доктор Иван Шиков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР