Служителите на Автомагистрали – Черно море“ АД излизат на протест

...
Служителите на Автомагистрали – Черно море“ АД излизат на протест
Коментари Харесай

Служителите на „Автомагистрали – Черно море“ отново излизат на протест

Служителите на „ Автомагистрали – Черно море “ АД излизат на митинг през днешния ден – 28 март – в 12:00 часа и още веднъж ще блокираме придвижването на автомагистрала „ Хемус “ – Пътен възел Белокопитово. Това се споделя в позиция на чиновниците, публикувана до медиите.

„ Поводът за следващ път са направените от нас и неизплатени от страната средства за ремонта на автомагистрала „ Тракия “ от държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройство. Провели сме голям брой срещи с всички служебни и постоянно определени държавни управления. Написали сме голям брой писма, позиции, заявления, които досега са без отговор.

Общото обвързване все още за обекта от страна на възложителя – „ Автомагистрали “ ЕАД, посредством АПИ, към сдружението е в размер на 27 644 902 лв. с Данък добавена стойност.

Липсата на решение към този момент една година докара до: Периодично закъснение на заработените ни с почтен труд заплати. За интервала, в който е изпълняван обектът, те са в размер на 7 548 097,25 лв. дружно с осигуровките към тях. За декември 2021 година, януари и февруари 2022 година заплатите и осигуровките към тях са в размер на 4,5 млн. лв..; Принудително прекъсване на работа във всички звена, заради липса на материали; Предстоящо всеобщо уволняване на 70% от личния състав – дългогодишни квалифицирани служащи и чиновници, заради неспособност да се работи, без да се обезпечи ритмично възнаграждение на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали; Периодично прекъсване на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, заради неспособност да бъдат заплатени; Влошаване на финансовото положение на „ Автомагистрали – Черно море “.

Търпението ни е изчерпано!

Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към нашия шеф, осигуряващ ни трайна претовареност и положително възнаграждение.

С цел отбягване на всевъзможни спекулации, заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за опазване на трайните си работни места почтено възнаграждение “, оповестяват още чиновниците.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР