Служителите на Apple казват, че в момента е по-трудно от

...
Служителите на Apple казват, че в момента е по-трудно от
Коментари Харесай

Хибридният работен модел на Apple е проблем за много служители

Служителите на Apple споделят, че сега е по-трудно от всеки път да изискат от компанията да бъдат утвърдени техните претенции за отдалечено осъществяване на работните отговорности, откакто компанията пусна нов хибриден модел, който ще изисква хората да се връщат в офиса три дни в седмицата, започвайки от началото на септември. Някои чиновници споделят, че ще изоставен работата си в Apple, в случай че компанията не промени позицията си.

Докато Apple през по-голямата част от времето освен след пандемията, само че и преди този момент, имаше съществени съпротиви да дава опция на чиновниците си да работят от у дома, имаше еднократни изключения от правилото и някои екипи на компанията получиха по-голяма приемливост от други. Сега чиновниците споделят, че даже тези изключения отпадат изцяло. Във вътрешен канал на компанията в Slack, където чиновниците декларират, че желаят да работят отдалечено, към 10 души непосредствено са декларирали, че ще подадат своите молби за овакантяване заради хибридната политика на работа. Понастоящем вътрешният Slack канал на компанията има към 6000 членове.

В изследване за отдалечената работа, извършено от чиновниците през юни, 36,7% от интервюираните обявиха, че се тормозят, че ще би трябвало да изоставен Apple заради неналичието на еластичност, като общия брой на далите отговор в това допитване е 1735 души.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР