Служители във Врачанския затвор също излязоха на мирен протест с

...
Служители във Врачанския затвор също излязоха на мирен протест с
Коментари Харесай

Служители във Врачанския затвор протестираха с искания за по-високи заплати

Служители във Врачанския затвор също излязоха на кротичък митинг с претенции за повишение на трудовите хонорари и възстановяване на изискванията на труд като се усили щатното разписание на местата за отнемане от независимост в страната.

Иван Тошев, ръководител на синдикалната организация в пандиза към Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ), уточни, че настояването им е за нарастване на заплатите най-малко с растежа на инфлацията. „ Работата ни е същата, както през предходната година, само че покупателната дарба на заплатите ни стана на половина “, изясни той.

Тошев, който е надзорник във Врачанския затвор от 25 години, уточни, че има спогодба с професионалното управление на местата за отнемане от независимост за увеличение на щатното разписание с много бройки, което не е спазено. По думите му в пандиза надзирателите са на санитарния най-малко. „ Лишените от независимост са към 500, а в един наряд (смяна) застъпват по 13 надзиратели и си представете, в случай че хората в килиите се разпалват, дали можем да овладеем обстановката “, изясни Иван Тошев. Непрекъснато има напускащи и пенсиониращи се чиновници, а назначението на нови става постепенно поради образование и стажуване. През това време работата се поема от останалите, натрупа се невзет отпуск и ексклузивен труд, добави той.

Протестът през днешния ден е и в поддръжка на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, добави Иван Тошев. Действията на чиновниците във Врачанския затвор минаха спокойно и без да стопират работата на място. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР