Служители в седем затвора в испанската област Каталуния блокираха достъпа

...
Служители в седем затвора в испанската област Каталуния блокираха достъпа
Коментари Харесай

Протест на служители блокира достъпа до седем затвора в Каталуния

Служители в седем пандиза в испанската област Каталуния блокираха достъпа до тях в символ на митинг. Причината е убийството на готвач в един от пандизите. Служителите слагат претенции за възстановяване на изискванията на труд и увеличение на личния състав, съобщи БНР.

Първоначалната концепция беше стачката да е безсрочна, само че след това бе взето решение да бъде прекъсната за уикенда, когато доста родственици и другари посещават лишените от свободата, след което е допустимо още веднъж да бъде продължена.

Служителите на пандизите бяха блокирали достъпът до тях с гуми, дървета и камъни, като разрешиха да влязат само сътрудниците на локалната полиция, които в тяхно неявяване поеха защитата.

По тази причина над 5 000 пандизчии стояха повече от 16 часа в килиите си и не бяха позволени до ежедневните си действия. Синдикатите упорстват за повече сигурност на чиновници при осъществяване на рутинните им отговорности и за увеличавана на щата.

Заради последното ликвидиране на готвач от пандизчия, който по-късно се самоуби, те настояват, че не се усещат спокойни на работното си място. Поискаха оставките на районния министър на правораздаването и шефа на  пандизите, само че те отхвърлиха да ги подадат.

Докато тече инспекция по какъв начин се е стигнало до съдбовния случай, държавното управление на Пере Арагонес прикани за разговор. От своя страна министърът на вътрешните работи в централното държавно управление на Педро Санчес, съобщи при визитата си в Барселона, че преди всичко е сигурността на чиновници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР