Служители в обществения сектор в части от западна Германия излязоха

...
Служители в обществения сектор в части от западна Германия излязоха
Коментари Харесай

Служители в обществения сектор протестираха в Германия

Служители в публичния бранш в елементи от западна Германия излязоха през днешния ден на митинг в границите на пореднта стачка, засегнала страната през последните седмици, с претенции за повишение на възнагражденията, съобщи ДПА.

Най-сериозно обиден е регионът на Дюселдорф, където стачкуват чиновниците в превоза, сметосъбирането, чистотата и обществените грижи, оповестяват от синдиката " Ферди " (Verdi). Блокирани са и прилежащите Солинген, Вупертал и Ремшайд.

Вторият по величина профсъюз в Германия приканва членовете си за всеобщи предупредителни стачки в целия промишлен район Рур, както и в провинциите Баден-Вюртемберг, Долна Саксония и Саар.

Преговорите не доведоха до съгласие.

" Ферди " упорства за повишение на заплатите с 10,5 на 100 или с най-малко 500 евро месечно. Искането визира към 2,5 милиона федерални или локални държавни чиновници. Работодателите са склонни на покачване от 5 на 100 на две стъпки и еднократен бонус от 2500 евро. Пореден кръг договаряния ще има в края на март.

Същевременно " Ферди " разгласи, че в петък ще има всеобща стачка на публичния превоз в доста градове в провинции Хесен, Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг, Саксония, Долна Саксония и Райнланд-Пфалц. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР