Служители в МВР излизат на протест. Той ще бъде от

...
Служители в МВР излизат на протест. Той ще бъде от
Коментари Харесай

Полицаи от цяла България излизат на протест днес

 Служители в Министерство на вътрешните работи излизат на митинг. Той ще бъде от 13 ч. пред постройката на Министерство на вътрешните работи, а по-късно ще прерасне в шествие до Народното събрание, осведоми Нова тв.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорстват за нарастване на заплащането на служителите на реда, друго от плануваните 10% от 1 януари 2021 година. Причините за настояванията са, че служителите на реда са на първа линия в битката против ковид. От Синдикалната федерация към този момент направиха няколко предупредителни митинга в страната.

Полицаите са недоволни, че не са включени в листата на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30 на 100. На 4 ноември се състоя среща сред синдикалните организации на чиновници в министерството и министър Христо Терзийски, и заместник-министър Михаил Златанов, който дава отговор за обществения разговор в Министерство на вътрешните работи.

Проведени са и диалози с водачите на Националния полицейски профсъюз Румен Пелев, Синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Иван Павлов и Синдикално съдружие " Защита " Михаил Узунов. След приключването на кръга от срещи, инициирани от управлението на Министерство на вътрешните работи, оттова обявиха, че ще бъде планувано съвещание на Съвета за обществено партньорство за обсъждане на нарастването на възнагражденията на работещите в системата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР