Служители от японската брегова охрана съобщиха, че са извадили от

...
Служители от японската брегова охрана съобщиха, че са извадили от
Коментари Харесай

Открит е мъртъв един от екипажа на падналия в океана край Южна Япония американски конвертоплан

Служители от японската брегова защита оповестиха, че са извадили от морето един от шестимата членове на екипажа на американски боен конвертоплан " Оспри ", разрушил се през днешния ден край крайбрежията на Южна Япония, само че било открито, че той е мъртъв, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Причините за злополуката и положението на другите петима от екипажа на конвертоплана към момента не са известни, сподели представителят на бреговата защита Кадзуо Огава. Първоначално бе обявено, че на борда на конвертоплана е имало осем души, само че въоръжените сили на Съединени американски щати по-късно прецизираха, че става въпрос за шестима души, добави той.

Бреговата защита получила сигнал за злополучие от рибарска лодка покрай мястото на злополуката край остров Якушима - остров южно от град Кагошима на остров Кюшу, сподели още представителят.

Самолетите и патрулните катери на бреговата защита разкрили един човек, чиято гибел била открита в болница наоколо, както и сиви на цвят парчета, за които се допуска, че са от падналата машина, сподели Огава. Те били открити на към един километър от източния бряг на Якушима. В региона е открит и празен надуваем избавителен сал.

Според организация " Киодо нюз ", която цитира управляващите на префектура Кагошима, очевидци са разказали, че видели пламъци да излизат от левия мотор на конвертоплана.

" Оспри " е хибридна машина, която излетява и каца отвесно като хеликоптер, само че по време на полет завърта витлата си напред и лети като аероплан, показва АП. С тези машини са ставали редица злополуки, в това число в Япония, където те са ситуирани както в американски, по този начин и в японски военни бази.

В Окинава, където са основани към половината от общо 50-те хиляди американски военнослужещи в Япония, губернаторът Дени Тамаки съобщи пред кореспонденти, че ще изиска от американските военни да преустановят всички полети с " Оспри " в Япония.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР