Служители от столичното Първо РУ разкриха измамна схема с възрастни

...
Служители от столичното Първо РУ разкриха измамна схема с възрастни
Коментари Харесай

Арестуваха две жени, точили големи суми от банкови сметки на възрастни хора

Служители от столичното Първо районно управление (на МВР) разкриха лъжлива скица с възрастни хора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

За 24 часа са арестувани две престъпно проявени дами.

Работата по следствието почнала след добита информация за лъжлива скица за изтегляне на парични средства от банкови сметки на възрастни хора.

Разплитането на случая започва с следене на дейностите на жертвата – на 26 септември, в наличието на придружителка, тя изтегля от банков клон сумата от 5000 лв.. Ден по-късно, още веднъж в наличието на същата жена, пенсионерката декларира още по-голяма сума - 25 000 лв., а след излизане от финансовата институция старата жена е качена от непознатата в лек автомобил.

В резултат на неотложно подхванатите оперативни и заградителни дейности, транспортното средство е спряно и на място са арестувани двете дами, обвинени в съпричастност към измамата - на 62 и 71 години, известни на полицията за обири и измами, като едната е и осъждана за идентично закононарушение.

В хода на оперативните дейности е открито, че пострадалата се е срещнала с двете дами преди няколко дни. Дамите се показали за брокери на недвижими парцели. Те омаяли дамата с преференциална договорка за закупуване на парцел, а парите били капарото, които съгласно ангажимента тя трябвало да им даде.

При осъществените претърсвания на адресите и коли на арестуваните са открити и конфискувани голям брой документи, съдържащи персонални данни, включително и на умряли хора и техни наследници, банкови карти, копия на персонални карти и голям брой парични средства и украшения.

Благодарение на подхванатите незабавни и професионални дейности на чиновниците от Първо районно управление (на МВР) е предотвратена голяма финансова вреда за старата жена.

Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР