Служители от столичната общинска администрация издават, че заради жесток конфликт

...
Служители от столичната общинска администрация издават, че заради жесток конфликт
Коментари Харесай

Васил Терзиев сдава кметския стол заради Борис Бонев?

Служители от столичната общинска администрация издават, че поради нечовечен спор и изгубено окончателно доверие към общинския консултант и водач на „ Спаси София “ – Борис Бонев, кметът на София – Васил Терзиев, е напът да хвърли оставката си като градоначалник.

 

През последните седмици напрежението сред Терзиев и Бонев внезапно е избуяло, а причина за възобновеното триене сред двамата се крие в скандалната метаморфоза на придвижването в региона на НДК и разчертаните нови места за напряко паркиране по бул. „ Витоша “ и „ Патриарх Евтимий “, направени по този начин, че водачите да стопират обратно – назад на организацията при паркирането в региона.

 

Оказва се, че Борис Бонев, дружно с доближения му заместник-кмет по превоза Илиян Павлов, са излъгали кмета на. София за ремонта край НДК, давайки му подправено

заричане, че няма да стесняват платната за придвижване в идеалния център на столицата за сметка на велоалеи и нови паркоместа. Стартиралият ненадейно в почивните дни към Великденските празници ремонт край НДК предстоящо провокира бурно възмущение, и то освен от живеещите в центъра, само че и от стотици водачи поради бруталните тапи и настъпил апокалиптичен пътен безпорядък в региона. Сред недоволните се оказа и кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков, който обществено се извини на софиянци за сътвореното безумство с придвижването в центъра на София.

Скандалната метаморфоза на придвижването край НДК може да провокира и покачване на обвинявания против кмета на София – Васил Терзиев, въпреки той да не е директно виновен за основания безпорядък. Оказва се, че Терзиев не е внесъл за координиране в отдел „ Пътна полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи плана със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и спомагателните уреди на пътното платно, защото просто не е разполагал с него. Скиците са се пазели ревниво от Борис Бонев и зам.-кмета по превоза Илиян Павлов, които са обвинени, че съзнателно са подложили динена кора на Терзиев.

 

„ При липса на наложително координиране с Министерство на вътрешните работи, което е залегнало в нормативен акт на Министерството на районното развиване и благоустройство, ремонтът на процедура се води противозаконен и прокуратурата има съображение да повдигне обвиняване против кмета Васил Терзиев за длъжностно закононарушение. Реорганизацията е коствала над 1,2 милиона лв., което по закон се води вреда в изключително огромни размери “, разкрива човек от близкото обграждане на Васил Терзиев.

 

Из коридорите на Столична община се мълви за избухнал нечовечен вербален скандал сред Терзиев и заместник-кмета по превоза Илиян Павлов, който отказал да си подаде поисканата му от кмета оставка. Борис Бонев стигнал по-далеч и си разрешил да изяснява на кмета на София, че не било негова работа да се бърка в транспортната скица на столицата – за това си имало назначен заместник-кмет. Първите търкания сред Васил Терзиев и Борис Бонев избухнаха още предходната есен, когато водачът на „ Спаси София “ се почувства измамен, че не е определен за ръководител на Столичния общински съвет. Впоследствие Бонев се провали и с организирането на коледната декорация на София – негатив, който още веднъж отиде при кмета Терзиев, както и с ремонта на ремонта на ремонта на жълтите павета.

 

Въпреки това Борис Бонев брани като опълченец протежето си заместник-кмет Илиян Павлов, който е част от „ Спаси София “ и постоянно взима еднолично решения по значими за столицата транспортни планове.

 

Напрежението сред Борис Бонев И Васил Терзиев е предиздвикало милионера и създател на компанията „ Телерик “ съществено да обмисля опцията да сдаде непринудено кметския стол, както и да има вяра на всеобщо разпространяващата се в Столична община мълва, че Бонев съзнателно го подлага за да го наследи на кметския стол. Амбициите на Борис Бонев да е кмет на столицата неведнъж бяха заявявани от него през последната петилетка, преди предходната пролет „ Продължаваме промяната “ изненадващо да издигна Васил Терзиев за кандидат-кмет и Бонев и неговата „ Спаси София “ да се влеят в необятната дясна коалиция.

 

Според различен нашумял през последните седмици слух против Васил Терзиев имало и втори подаден сигнал за несъответственост в Общинската столична изборна комисия, съгласно който кметът на София имал миноритарно дялово присъединяване в две компании, регистрирани в Съединени американски щати. Съгласно член 41, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация Терзиев няма право да взе участие в търговски сдружения един месец откакто е заел кметския пост. Сигнал за присъединяване на Терзиев като акционер в комерсиалното сдружение „ Мадж.по “ ООД беше подаден още през декември м.г. в Общинската столична изборна комисия, само че от там не са се произнесли дали кметът е нарушил закона.

 

„ Новият сигнал против Васил Терзиев е за негово дялово присъединяване в други търговски сдружения, разрастващи активност на територията на Съединени американски щати “, твърди източник осведомен.

Инфо: Уикенд

Тагове: Борис Бонев Илиян Павлов Васил Терзиев кмет София оставка Трайчо Трайков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР