Служители от специализирания отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП и колегите им

...
Служители от специализирания отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП и колегите им
Коментари Харесай

ГДБОП хвана педофил, склонявал малолетни в социални мрежи

Служители от профилирания отдел "Киберпрестъпност " на ГДБОП и сътрудниците им от бранш БОП-Кюстендил задържаха 30-годишния М.И. от Кюстендил, който склонявал малолетни за порнография в обществени мрежи.
Според събраните данни, той целеустремено е употребявал "Фейсбук " за контакти с малолетни девойки, склонявал ги и ги изнудването към участия в нецензурен представления, както и за обмяната на материали с порнографско наличие.
Максимално плануваното наказване за това закононарушение е отнемане от независимост до 6 години. Установено е, че под подправена идентичност, М.И. е инициирал контакти и обменил другарство с над 500 клиента на обществената мрежа, като преобладаващата част от тях са били деца на възраст от 12 до 15 години.
Като е употребявал нежната им възраст и тяхната наивност, мъжът ловко манипулирал своите жертви, да извършват извратените му полови стремежи онлайн.
На същата дата чиновниците на ГДБОП са претърсили дома на различен кюстендилец, против който е формирано следствено дело за разпространяване на видео материали, съдържащи полови подиуми, за основаването на които са употребявани девойки под 13- годишна възраст.
От ГДБОП прецизират, че съгласно статистика на обществената мрежа "Фейсбук " към януари 2018 година са налични над 4 000 000 профила на български жители, като най-активно употребявани са профилите на лица до 25-годишна възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР